Finfin morots- och fänkålssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.86 (7 betyg)

Salladen som passar perfekt till en grillad fisk tillsammans med en lätt citrusdoftande hollandaise.

Tillagningstid: 10 minuter + 30 minuter för marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 morötter
  • 1 knippe tunt skivade rädisa
  • 1 ansat tunt skivat fänkålsstånd
  • 3 msk rapsolja
  • Dressing:
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl grovhackad persilja
  • 0.25 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Hyvla morötterna tunt, tunt på längden med en potatisskalare eller en osthyvel.
  2. Lägg morötter, rädisor och fänkålsskivor i en skål med iskallt vatten för att krispigheten ska bibehållas.

Dressing

  1. Blanda rapsolja, vitvinsvinäger, persilja samt salt och svartpeppar i mixer eller skaka dem i burk med tättslutande lock.
  2. Låt grönsakerna rinna av, lägg dem i en stor skål och häll över marinaden. Blanda varsamt runt och låt stå svalt och marinera i 30 minuter innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(94)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(25)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 morötter
  • 1 knippe tunt skivade rädisa
  • 1 ansat tunt skivat fänkålsstånd
  • 3 msk rapsolja
  • Dressing:
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl grovhackad persilja
  • 0.25 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Finfin morots- och fänkålssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.86 (7 betyg)

Salladen som passar perfekt till en grillad fisk tillsammans med en lätt citrusdoftande hollandaise.

Tillagningstid: 10 minuter + 30 minuter för marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hyvla morötterna tunt, tunt på längden med en potatisskalare eller en osthyvel.
  2. Lägg morötter, rädisor och fänkålsskivor i en skål med iskallt vatten för att krispigheten ska bibehållas.

Dressing

  1. Blanda rapsolja, vitvinsvinäger, persilja samt salt och svartpeppar i mixer eller skaka dem i burk med tättslutande lock.
  2. Låt grönsakerna rinna av, lägg dem i en stor skål och häll över marinaden. Blanda varsamt runt och låt stå svalt och marinera i 30 minuter innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(94)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(25)