Finfin morots- och fänkålssallad

Betyg (1-5):
3.86 (7 betyg)

Salladen som passar perfekt till en grillad fisk tillsammans med en lätt citrusdoftande hollandaise.

Tillagningstid: 10 minuter + 30 minuter för marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 3 morötter
  • 1 knippe tunt skivade rädisa
  • 1 ansat tunt skivat fänkålsstånd
  • 3 msk rapsolja
  • Dressing:
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl grovhackad persilja
  • 0.25 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Hyvla morötterna tunt, tunt på längden med en potatisskalare eller en osthyvel.
  2. Lägg morötter, rädisor och fänkålsskivor i en skål med iskallt vatten för att krispigheten ska bibehållas.

Dressing

  1. Blanda rapsolja, vitvinsvinäger, persilja samt salt och svartpeppar i mixer eller skaka dem i burk med tättslutande lock.
  2. Låt grönsakerna rinna av, lägg dem i en stor skål och häll över marinaden. Blanda varsamt runt och låt stå svalt och marinera i 30 minuter innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 morötter
  • 1 knippe tunt skivade rädisa
  • 1 ansat tunt skivat fänkålsstånd
  • 3 msk rapsolja
  • Dressing:
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl grovhackad persilja
  • 0.25 tsk nymalen svartpeppar

Finfin morots- och fänkålssallad

Betyg (1-5):
3.86 (7 betyg)

Salladen som passar perfekt till en grillad fisk tillsammans med en lätt citrusdoftande hollandaise.

Tillagningstid: 10 minuter + 30 minuter för marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hyvla morötterna tunt, tunt på längden med en potatisskalare eller en osthyvel.
  2. Lägg morötter, rädisor och fänkålsskivor i en skål med iskallt vatten för att krispigheten ska bibehållas.

Dressing

  1. Blanda rapsolja, vitvinsvinäger, persilja samt salt och svartpeppar i mixer eller skaka dem i burk med tättslutande lock.
  2. Låt grönsakerna rinna av, lägg dem i en stor skål och häll över marinaden. Blanda varsamt runt och låt stå svalt och marinera i 30 minuter innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies