Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (4 betyg)

En söt och god kaka med smak av honung och nötter.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ark filodeg
  • 100 g smör
  • 1 dl honung
  • 1 citron, pressad saft
  • 200 g grovt hackade nötkött, t ex pistage och mandel
  • 200 g grovt hackad torkad frukt, t ex aprikos och fikon
  • Servering:
  • turkisk yoghurt 10%
  • flytande honung

Gör så här

  1. Tina filodegen enligt anvisning på förpackningen.
  2. Smält smör, honung och citronsaft i en kastrull. Lägg i nötter och frukt och rör om.
  3. Lägg filodegsarken på varandra på en ren bänkyta eller skärbräda. Sprid ut nötblandningen på filodegen och rulla ihop den direkt. Pensla rullen med det sista från kastrullen och grädda på bakplåtspappersklädd plåt i ugnen cirka 10 minuter. Skär upp den i 3 centimeter tjocka bitar. Servera strudeln varm eller kall med turkisk yoghurt och honung.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



arne

2012-01-05

filodeg strudel

Liknande recept

Spara recept

Portvins- och fikonmarmelad med valnötter

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Lyxig dessert i glas

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ostbricka

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Citronmarängpaj

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fikonterrin med nötter och balsamicosirap

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fruktspett med kolasås på vit choklad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad trifle

Betyg
Betyg
(0)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 ark filodeg
  • 100 g smör
  • 1 dl honung
  • 1 citron, pressad saft
  • 200 g grovt hackade nötkött, t ex pistage och mandel
  • 200 g grovt hackad torkad frukt, t ex aprikos och fikon
  • Servering:
  • turkisk yoghurt 10%
  • flytande honung

Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (4 betyg)

En söt och god kaka med smak av honung och nötter.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina filodegen enligt anvisning på förpackningen.
  2. Smält smör, honung och citronsaft i en kastrull. Lägg i nötter och frukt och rör om.
  3. Lägg filodegsarken på varandra på en ren bänkyta eller skärbräda. Sprid ut nötblandningen på filodegen och rulla ihop den direkt. Pensla rullen med det sista från kastrullen och grädda på bakplåtspappersklädd plåt i ugnen cirka 10 minuter. Skär upp den i 3 centimeter tjocka bitar. Servera strudeln varm eller kall med turkisk yoghurt och honung.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



arne

2012-01-05

filodeg strudel

Liknande recept

Spara recept

Portvins- och fikonmarmelad med valnötter

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Lyxig dessert i glas

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ostbricka

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Citronmarängpaj

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fikonterrin med nötter och balsamicosirap

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fruktspett med kolasås på vit choklad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad trifle

Betyg
Betyg
(0)