Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

En söt och god kaka med smak av honung och nötter.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 3 ark filodeg
  • 100 g smör
  • 1 dl honung
  • 1 citron, pressad saft
  • 200 g grovt hackade nötkött, t ex pistage och mandel
  • 200 g grovt hackad torkad frukt, t ex aprikos och fikon
  • Servering:
  • turkisk yoghurt 10%
  • flytande honung

Gör så här

  1. Tina filodegen enligt anvisning på förpackningen.
  2. Smält smör, honung och citronsaft i en kastrull. Lägg i nötter och frukt och rör om.
  3. Lägg filodegsarken på varandra på en ren bänkyta eller skärbräda. Sprid ut nötblandningen på filodegen och rulla ihop den direkt. Pensla rullen med det sista från kastrullen och grädda på bakplåtspappersklädd plåt i ugnen cirka 10 minuter. Skär upp den i 3 centimeter tjocka bitar. Servera strudeln varm eller kall med turkisk yoghurt och honung.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



arne

2012-01-05

filodeg strudel

Liknande recept

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

(21)

Passionsfrukt med mascarpone - Lotta Lundgren

(6)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(4)

Picklade citronpäron

(0)

Äppelkompott med ingefära

(1)

Grillad trifle

(0)

Lyxig dessert i glas

(4)

Fikonterrin med nötter och balsamicosirap

(0)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 ark filodeg
  • 100 g smör
  • 1 dl honung
  • 1 citron, pressad saft
  • 200 g grovt hackade nötkött, t ex pistage och mandel
  • 200 g grovt hackad torkad frukt, t ex aprikos och fikon
  • Servering:
  • turkisk yoghurt 10%
  • flytande honung

Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

En söt och god kaka med smak av honung och nötter.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina filodegen enligt anvisning på förpackningen.
  2. Smält smör, honung och citronsaft i en kastrull. Lägg i nötter och frukt och rör om.
  3. Lägg filodegsarken på varandra på en ren bänkyta eller skärbräda. Sprid ut nötblandningen på filodegen och rulla ihop den direkt. Pensla rullen med det sista från kastrullen och grädda på bakplåtspappersklädd plåt i ugnen cirka 10 minuter. Skär upp den i 3 centimeter tjocka bitar. Servera strudeln varm eller kall med turkisk yoghurt och honung.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



arne

2012-01-05

filodeg strudel

Liknande recept

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

(21)

Passionsfrukt med mascarpone - Lotta Lundgren

(6)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(4)

Picklade citronpäron

(0)

Äppelkompott med ingefära

(1)

Grillad trifle

(0)

Lyxig dessert i glas

(4)

Fikonterrin med nötter och balsamicosirap

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies