
Filodegsrullar med dadlar och ädelost
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 20 min
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 färska filodegsark
- 100 g ädelost, t ex Kvibille ädel
- 100 g urkärnade dadlar, hackade
- 2 msk smör till stekning
Gör så här
- Dela filodegsarken på mitten så det blir 8 stycken. Lägg 2 bitar på varandra och riv ¼ av ädelosten över degen. Strö över ¼ av de hackade dadlarna på osten. Rulla ihop från kortsidan.
- Gör resterande filodegsrullar likadant. Hetta upp en stekpanna och stek rullarna ca 5 min i smör på medelvärme så osten hinner smälta och de är gyllene i färgen. Skär i bitar.
Liknande recept
Filodegsrullar med dadlar och ädelost
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 20 min
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Dela filodegsarken på mitten så det blir 8 stycken. Lägg 2 bitar på varandra och riv ¼ av ädelosten över degen. Strö över ¼ av de hackade dadlarna på osten. Rulla ihop från kortsidan.
- Gör resterande filodegsrullar likadant. Hetta upp en stekpanna och stek rullarna ca 5 min i smör på medelvärme så osten hinner smälta och de är gyllene i färgen. Skär i bitar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!