Filodegsrullar med dadlar och ädelost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (10 betyg)

Tillagningstid: 20 min
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 färska filodegsark
  • 100 g ädelost, t ex Kvibille ädel
  • 100 g urkärnade dadlar, hackade
  • 2 msk smör till stekning

Gör så här

  1. Dela filodegsarken på mitten så det blir 8 stycken. Lägg 2 bitar på varandra och riv ¼ av ädelosten över degen. Strö över ¼ av de hackade dadlarna på osten. Rulla ihop från kortsidan.
  2. Gör resterande filodegsrullar likadant. Hetta upp en stekpanna och stek rullarna ca 5 min i smör på medelvärme så osten hinner smälta och de är gyllene i färgen. Skär i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Tortillasnibbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Ljummen primörsallad med brynt smör och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(32)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 4 färska filodegsark
  • 100 g ädelost, t ex Kvibille ädel
  • 100 g urkärnade dadlar, hackade
  • 2 msk smör till stekning

Filodegsrullar med dadlar och ädelost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (10 betyg)

Tillagningstid: 20 min
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela filodegsarken på mitten så det blir 8 stycken. Lägg 2 bitar på varandra och riv ¼ av ädelosten över degen. Strö över ¼ av de hackade dadlarna på osten. Rulla ihop från kortsidan.
  2. Gör resterande filodegsrullar likadant. Hetta upp en stekpanna och stek rullarna ca 5 min i smör på medelvärme så osten hinner smälta och de är gyllene i färgen. Skär i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Tortillasnibbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Ljummen primörsallad med brynt smör och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(32)