
Filodegsrullar med chèvre
Betyg (1-5):
Frasiga tilltugg toppade med sesamfrön.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 5 st ark filodeg (à ca 48 x 30 cm)
- 2 msk olja eller flytande margarin
- 200 g chèvre
- 1 msk olivolja
- 3 msk hackad basilika eller mynta
- 2 msk ljusa eller svarta sesamfrön
Gör så här
- Tina degarken om de är frysta. Arbeta med ett ark i taget och låt de andra ligga under en fuktig, urvriden handduk så att de inte torkar. Pensla dem med fett på ena halvan. Vik den osmorda halvan över den smorda så att bladen blir dubbla. Klipp varje ark i fyra fyrkanter.
- Mosa ihop ost, olivolja och örthack och fördela det på degrutorna. Vik in långsidorna och rulla ihop till täta paket. Lägg dem med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla rullarna med lite fett.
- Strö på sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen 7-10 minuter.
Servering
Servera som tilltugg.
Tips

Degpaketen går bra att frysa och sprödvärma vid servering.
Liknande recept
Filodegsrullar med chèvre
Betyg (1-5):
Frasiga tilltugg toppade med sesamfrön.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Tina degarken om de är frysta. Arbeta med ett ark i taget och låt de andra ligga under en fuktig, urvriden handduk så att de inte torkar. Pensla dem med fett på ena halvan. Vik den osmorda halvan över den smorda så att bladen blir dubbla. Klipp varje ark i fyra fyrkanter.
- Mosa ihop ost, olivolja och örthack och fördela det på degrutorna. Vik in långsidorna och rulla ihop till täta paket. Lägg dem med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla rullarna med lite fett.
- Strö på sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen 7-10 minuter.
Servering
Servera som tilltugg.
Tips

Degpaketen går bra att frysa och sprödvärma vid servering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2015-09-27
Helt ok, men föredrar nog fetaost i stället. Dock var myntan ett trevligt alternativ som jag gärna testar igen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
karro
2015-09-27
Helt ok, men föredrar nog fetaost i stället. Dock var myntan ett trevligt alternativ som jag gärna testar igen.