Filodegsrullar med chèvre

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (1 betyg)

Frasiga tilltugg toppade med sesamfrön.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 st ark filodeg (à ca 48 x 30 cm)
  • 2 msk olja eller flytande margarin
  • 200 g chèvre
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk hackad basilika eller mynta
  • 2 msk ljusa eller svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Tina degarken om de är frysta. Arbeta med ett ark i taget och låt de andra ligga under en fuktig, urvriden handduk så att de inte torkar. Pensla dem med fett på ena halvan. Vik den osmorda halvan över den smorda så att bladen blir dubbla. Klipp varje ark i fyra fyrkanter.
  2. Mosa ihop ost, olivolja och örthack och fördela det på degrutorna. Vik in långsidorna och rulla ihop till täta paket. Lägg dem med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla rullarna med lite fett.
  3. Strö på sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen 7-10 minuter.

Servering

Servera som tilltugg.

Tips

Degpaketen går bra att frysa och sprödvärma vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



karro

2015-09-27

Helt ok, men föredrar nog fetaost i stället. Dock var myntan ett trevligt alternativ som jag gärna testar igen.

Liknande recept

Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Äppelcoca

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Pinchos med brie och rökt kalkon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Ljummen primörsallad med brynt smör och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(4)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 5 st ark filodeg (à ca 48 x 30 cm)
  • 2 msk olja eller flytande margarin
  • 200 g chèvre
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk hackad basilika eller mynta
  • 2 msk ljusa eller svarta sesamfrön

Filodegsrullar med chèvre

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (1 betyg)

Frasiga tilltugg toppade med sesamfrön.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina degarken om de är frysta. Arbeta med ett ark i taget och låt de andra ligga under en fuktig, urvriden handduk så att de inte torkar. Pensla dem med fett på ena halvan. Vik den osmorda halvan över den smorda så att bladen blir dubbla. Klipp varje ark i fyra fyrkanter.
  2. Mosa ihop ost, olivolja och örthack och fördela det på degrutorna. Vik in långsidorna och rulla ihop till täta paket. Lägg dem med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla rullarna med lite fett.
  3. Strö på sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen 7-10 minuter.

Servering

Servera som tilltugg.

Tips

Degpaketen går bra att frysa och sprödvärma vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



karro

2015-09-27

Helt ok, men föredrar nog fetaost i stället. Dock var myntan ett trevligt alternativ som jag gärna testar igen.

Liknande recept

Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Äppelcoca

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Pinchos med brie och rökt kalkon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Ljummen primörsallad med brynt smör och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(4)