Filodegskorgar med kycklingröra
  • Tid 30 min
  • Ugn 175º

Filodegskorgar med kycklingröra

1 (1 betyg)

Festligt och smakfullt på buffébordet.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 500 g kokt potatis
  • 3 kokta ägg
  • 0.25 grillad kyckling
  • 2 saltgurkor
  • 1 dl frysta gröna ärter
  • 2 dl majonnäs
  • salt och svartpeppar
Till servering:
  • filodegsark
  • granatäppelkärnor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Pressa potatisen ner i en bunke. Grovriv äggen.

  2. 2

    Skär kycklingen i mindre bitar. Tärna gurkorna. Blanda ihop allt med tinade ärtor och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Skär ut bitar ur filodegen med måtten ca 10 x 10 cm. Tryck ner dem två och två i torr muffinsplåt el andra ugnståliga små skålar. Grädda gyllene, ca 5 min. Ställ att svalna.

  4. 4

    Fyll filodegskorgarna med röran och toppa med granatäppelkärnor.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Korgarna kan även göras med tunnbröd.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar