Fikonterrin med nötter och balsamicosirap

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter + tid i kylen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g grovhackade torkade fikon
  • 200 g grovhackade katrinplommon
  • 0.5 dl pistagenötter
  • 2 msk balsamicosirap
  • balsamicosirap
  • 0.5 dl hackade pistagenötter
  • 0.5 dl hackade valnötter
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Ta bort kvistfästena på fikonen. Mixa fikon, plommon, nötter, balsamicosirap och salt till en slät massa.
  2. Forma massan till en tjock rulle och linda in i bakplåtspapper. Låt stelna i kylen, minst 1 timme.
  3. Skär tunna skivor med en vass kniv och lägg på fat. Pensla skivorna med balsamicosirap, strö över nötter och ringla eventuellt över ytterligare lite balsamicosirap.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Picklade citronpäron

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fruktspett med kolasås på vit choklad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Passionsfrukt med mascarpone - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Grillad trifle

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ostbricka

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Portvins- och fikonmarmelad med valnötter

Betyg
Betyg
(28)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 250 g grovhackade torkade fikon
  • 200 g grovhackade katrinplommon
  • 0.5 dl pistagenötter
  • 2 msk balsamicosirap
  • balsamicosirap
  • 0.5 dl hackade pistagenötter
  • 0.5 dl hackade valnötter
  • 0.5 tsk salt

Fikonterrin med nötter och balsamicosirap

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter + tid i kylen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta bort kvistfästena på fikonen. Mixa fikon, plommon, nötter, balsamicosirap och salt till en slät massa.
  2. Forma massan till en tjock rulle och linda in i bakplåtspapper. Låt stelna i kylen, minst 1 timme.
  3. Skär tunna skivor med en vass kniv och lägg på fat. Pensla skivorna med balsamicosirap, strö över nötter och ringla eventuellt över ytterligare lite balsamicosirap.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Picklade citronpäron

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fruktspett med kolasås på vit choklad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Passionsfrukt med mascarpone - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Grillad trifle

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ostbricka

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Portvins- och fikonmarmelad med valnötter

Betyg
Betyg
(28)