Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (9 betyg)

Mjuka auberginskivor gräddade med krämig fetaost stekt i vitlök.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 900 g auberginer skurna i 2 cm tjocka skivor
  • 1.5 msk olivolja till stekning
  • Ostsås:
  • 1 stor hackad gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad mynta
  • 200 g grekisk fetaost
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 krm salt
  • Till garnering:
  • 5 valnötskärnor
  • 3 msk blad från färsk mynta

Gör så här

  1. Stek aubergineskivorna i olja på båda sidorna så att de blir riktigt genomstekta.

Ostsåsen

  1. Fräs löken i oljan. Pressa i vitlöken. Tillsätt torkad mynta och låt fräsa med några sekunder. Sänk värmen på plattan. Lägg i osten och smula sönder den med en gaffel så att den smälter. Tillsätt crème fraiche, mjölk, salt och peppar.

Gratinerade auberginer

  1. Lägg aubergineskivorna i en ugnsäker form och häll över ostsåsen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter, ytan ska inte få färg utan bara puttra lite.
  2. Bryt sönder nötterna och garnera med dem och färsk mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Köfte i tomatsås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Stor festsallad med senapskyckling och bulgur

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(113)
Spara recept

Kryddade revbensspjäll med rödkål

Betyg
Betyg
(4)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 900 g auberginer skurna i 2 cm tjocka skivor
  • 1.5 msk olivolja till stekning
  • Ostsås:
  • 1 stor hackad gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad mynta
  • 200 g grekisk fetaost
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 krm salt
  • Till garnering:
  • 5 valnötskärnor
  • 3 msk blad från färsk mynta

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (9 betyg)

Mjuka auberginskivor gräddade med krämig fetaost stekt i vitlök.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek aubergineskivorna i olja på båda sidorna så att de blir riktigt genomstekta.

Ostsåsen

  1. Fräs löken i oljan. Pressa i vitlöken. Tillsätt torkad mynta och låt fräsa med några sekunder. Sänk värmen på plattan. Lägg i osten och smula sönder den med en gaffel så att den smälter. Tillsätt crème fraiche, mjölk, salt och peppar.

Gratinerade auberginer

  1. Lägg aubergineskivorna i en ugnsäker form och häll över ostsåsen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter, ytan ska inte få färg utan bara puttra lite.
  2. Bryt sönder nötterna och garnera med dem och färsk mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Köfte i tomatsås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Stor festsallad med senapskyckling och bulgur

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(113)
Spara recept

Kryddade revbensspjäll med rödkål

Betyg
Betyg
(4)