
Fetaostgratinerade auberginer med mynta
Betyg (1-5):
Mjuka auberginskivor gräddade med krämig fetaost stekt i vitlök.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 900 g auberginer skurna i 2 cm tjocka skivor
- 1.5 msk olivolja till stekning
- Ostsås:
- 1 stor hackad gul lök
- 1 msk olivolja
- 4 vitlöksklyftor
- 1 msk torkad mynta
- 200 g grekisk fetaost
- 1 dl lätt crème fraiche
- 1 dl mjölk
- 2 krm svartpeppar
- 3 krm salt
- Till garnering:
- 5 valnötskärnor
- 3 msk blad från färsk mynta
Gör så här
- Stek aubergineskivorna i olja på båda sidorna så att de blir riktigt genomstekta.
Ostsåsen
- Fräs löken i oljan. Pressa i vitlöken. Tillsätt torkad mynta och låt fräsa med några sekunder. Sänk värmen på plattan. Lägg i osten och smula sönder den med en gaffel så att den smälter. Tillsätt crème fraiche, mjölk, salt och peppar.
Gratinerade auberginer
- Lägg aubergineskivorna i en ugnsäker form och häll över ostsåsen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter, ytan ska inte få färg utan bara puttra lite.
- Bryt sönder nötterna och garnera med dem och färsk mynta.
Liknande recept
Fetaostgratinerade auberginer med mynta
Betyg (1-5):
Mjuka auberginskivor gräddade med krämig fetaost stekt i vitlök.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Stek aubergineskivorna i olja på båda sidorna så att de blir riktigt genomstekta.
Ostsåsen
- Fräs löken i oljan. Pressa i vitlöken. Tillsätt torkad mynta och låt fräsa med några sekunder. Sänk värmen på plattan. Lägg i osten och smula sönder den med en gaffel så att den smälter. Tillsätt crème fraiche, mjölk, salt och peppar.
Gratinerade auberginer
- Lägg aubergineskivorna i en ugnsäker form och häll över ostsåsen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter, ytan ska inte få färg utan bara puttra lite.
- Bryt sönder nötterna och garnera med dem och färsk mynta.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!