Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg (1-5):
3.67 (9 betyg)

Mjuka auberginskivor gräddade med krämig fetaost stekt i vitlök.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 900 g auberginer skurna i 2 cm tjocka skivor
  • 1.5 msk olivolja till stekning
  • Ostsås:
  • 1 stor hackad gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad mynta
  • 200 g grekisk fetaost
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 2 krm svartpeppar
  • Till garnering:
  • 5 valnötskärnor
  • 3 msk blad från färsk mynta

Gör så här

  1. Stek aubergineskivorna i olja på båda sidorna så att de blir riktigt genomstekta.

Ostsåsen

  1. Fräs löken i oljan. Pressa i vitlöken. Tillsätt torkad mynta och låt fräsa med några sekunder. Sänk värmen på plattan. Lägg i osten och smula sönder den med en gaffel så att den smälter. Tillsätt crème fraiche, mjölk, salt och peppar.

Gratinerade auberginer

  1. Lägg aubergineskivorna i en ugnsäker form och häll över ostsåsen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter, ytan ska inte få färg utan bara puttra lite.
  2. Bryt sönder nötterna och garnera med dem och färsk mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Fish tacos deluxe

(32)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 900 g auberginer skurna i 2 cm tjocka skivor
  • 1.5 msk olivolja till stekning
  • Ostsås:
  • 1 stor hackad gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad mynta
  • 200 g grekisk fetaost
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 2 krm svartpeppar
  • Till garnering:
  • 5 valnötskärnor
  • 3 msk blad från färsk mynta

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg (1-5):
3.67 (9 betyg)

Mjuka auberginskivor gräddade med krämig fetaost stekt i vitlök.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek aubergineskivorna i olja på båda sidorna så att de blir riktigt genomstekta.

Ostsåsen

  1. Fräs löken i oljan. Pressa i vitlöken. Tillsätt torkad mynta och låt fräsa med några sekunder. Sänk värmen på plattan. Lägg i osten och smula sönder den med en gaffel så att den smälter. Tillsätt crème fraiche, mjölk, salt och peppar.

Gratinerade auberginer

  1. Lägg aubergineskivorna i en ugnsäker form och häll över ostsåsen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter, ytan ska inte få färg utan bara puttra lite.
  2. Bryt sönder nötterna och garnera med dem och färsk mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Fish tacos deluxe

(32)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies