Fetaostfylld lövbiff med medelhavsgrönsaker

Betyg (1-5):
2.93 (28 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 1 kg klyftad potatis
  • 1 zucchini i bitar
  • 2 paprikor i bitar
  • 1 klyftad röd lök
  • olja
  • grovmald svartpeppar
  • salt
  • Fetaostfylld lövbiff:
  • 300 g fetaost
  • 2 dl matyoghurt (10%) eller crème fraiche
  • 1 kruka färsk basilika,hackad
  • 600 g lövbiff
  • grovmald svartpeppar
  • olja till stekning
  • salt

Gör så här

  1. Sprid ut potatisklyftorna på ena halvan av en plåt. Ringla över olja, salta och peppra. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut plåten efter halva tiden och lägg dit grönsakerna. Ringla över olja, salta och peppra. Höj ugnstemperaturen till grill, sätt in grönsakerna och rosta färdigt.

Fetaostfylld lövbiff

  1. Smula fetaosten och blanda med yoghurt och basilika i en skål. Smaka av med salt och peppar. Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda och bred på fetaoströran. Vik ihop från båda hållen, salta och peppra lätt.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet ca 3 min per sida. Servera lövbiffen med rostade grönsaker och potatisklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2015-03-06

Gör halva mängden av röran så blir det inte så svårt att steka, vi hade inga problem alls. Dock tog vi även turkisk yoghurt istället för creme fraiche, det blir kanske mindre rinnigt med yoghurten.

Jim Engberg

2015-01-30

Blev fantastiskt gott, om än lite svårt att få röran att inte rinna ut i stekjärnet. Kändes som en lite lyxig fredagsmiddag.

Ulrika

2014-01-26

Ugnsrostade grönsaker är ju alltid gott, man kan ta lite vad man har hemma. Vispade créme fraiche så den blev tjock och blandade med torkad basilika och fetaost, för innan var fyllningen alldeles för tunn. Den fyllning som blev över serverade jag vid sidan av till grönsakerna. Att få fyllningen att stanna kvar inne i lövbiffen var som vanligt knepigt, men det blev rätt så gott till slut. Funderar på att använda kycklingfilé nästa gång och lägga till soltorkade tomater i fyllningen.

Titti

2013-11-03

Skriv ut

Liknande recept

Biff med coleslaw

(0)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Kåldolmar med savoykål

(2)

Moussakagratäng

(36)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Medelhavsgratäng

(21)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 kg klyftad potatis
  • 1 zucchini i bitar
  • 2 paprikor i bitar
  • 1 klyftad röd lök
  • olja
  • grovmald svartpeppar
  • salt
  • Fetaostfylld lövbiff:
  • 300 g fetaost
  • 2 dl matyoghurt (10%) eller crème fraiche
  • 1 kruka färsk basilika,hackad
  • 600 g lövbiff
  • grovmald svartpeppar
  • olja till stekning
  • salt

Fetaostfylld lövbiff med medelhavsgrönsaker

Betyg (1-5):
2.93 (28 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sprid ut potatisklyftorna på ena halvan av en plåt. Ringla över olja, salta och peppra. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut plåten efter halva tiden och lägg dit grönsakerna. Ringla över olja, salta och peppra. Höj ugnstemperaturen till grill, sätt in grönsakerna och rosta färdigt.

Fetaostfylld lövbiff

  1. Smula fetaosten och blanda med yoghurt och basilika i en skål. Smaka av med salt och peppar. Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda och bred på fetaoströran. Vik ihop från båda hållen, salta och peppra lätt.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet ca 3 min per sida. Servera lövbiffen med rostade grönsaker och potatisklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2015-03-06

Gör halva mängden av röran så blir det inte så svårt att steka, vi hade inga problem alls. Dock tog vi även turkisk yoghurt istället för creme fraiche, det blir kanske mindre rinnigt med yoghurten.

Jim Engberg

2015-01-30

Blev fantastiskt gott, om än lite svårt att få röran att inte rinna ut i stekjärnet. Kändes som en lite lyxig fredagsmiddag.

Ulrika

2014-01-26

Ugnsrostade grönsaker är ju alltid gott, man kan ta lite vad man har hemma. Vispade créme fraiche så den blev tjock och blandade med torkad basilika och fetaost, för innan var fyllningen alldeles för tunn. Den fyllning som blev över serverade jag vid sidan av till grönsakerna. Att få fyllningen att stanna kvar inne i lövbiffen var som vanligt knepigt, men det blev rätt så gott till slut. Funderar på att använda kycklingfilé nästa gång och lägga till soltorkade tomater i fyllningen.

Titti

2013-11-03

Skriv ut

Liknande recept

Biff med coleslaw

(0)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Kåldolmar med savoykål

(2)

Moussakagratäng

(36)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Medelhavsgratäng

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies