Fetaostbullar

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Matiga bullar med fetaost, oliver och färska örter. Enkelt och perfekt som mellanmål eller till soppan!

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 2 msk olivolja
  • 12 dl vetemjöl
  • 200 g smulad fetaost
  • 3 tsk mynta eller oregano eller skivade oliver (1 tsk mynta motsvarar 7 oliver)
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Värm vattnet till 37º (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs den till dubbel storlek under bakduk, ca 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar (för 24 bullar) och kavla ut dem till rektanglar ca 25 x 40 cm. Strö över ost och örtkrydda. Rulla ihop kakorna från långsidan. Skär varje rulle i 12 bitar och lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 minuter.
  3. Värm under tiden ugnen. Grädda bullarna i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt dem svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kina

2014-09-26

Jätte goda bullar. Jag använde färska kryddor och har flingsalt på toppen.

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Mangobowl med kokos

(8)

Örtbaguetter

(1)

Ost- och örtbrytbröd

(2)

Bagels med sötpotatis

(4)

Muurikkabröd

(4)

Vattenmelonsoppa

(0)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 2 msk olivolja
  • 12 dl vetemjöl
  • 200 g smulad fetaost
  • 3 tsk mynta eller oregano eller skivade oliver (1 tsk mynta motsvarar 7 oliver)
  • 2 tsk salt

Fetaostbullar

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Matiga bullar med fetaost, oliver och färska örter. Enkelt och perfekt som mellanmål eller till soppan!

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm vattnet till 37º (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs den till dubbel storlek under bakduk, ca 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar (för 24 bullar) och kavla ut dem till rektanglar ca 25 x 40 cm. Strö över ost och örtkrydda. Rulla ihop kakorna från långsidan. Skär varje rulle i 12 bitar och lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 minuter.
  3. Värm under tiden ugnen. Grädda bullarna i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt dem svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kina

2014-09-26

Jätte goda bullar. Jag använde färska kryddor och har flingsalt på toppen.

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Mangobowl med kokos

(8)

Örtbaguetter

(1)

Ost- och örtbrytbröd

(2)

Bagels med sötpotatis

(4)

Muurikkabröd

(4)

Vattenmelonsoppa

(0)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies