Fetaost- och melonsallad med rödbetor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.4 (15 betyg)

Matig sallad med fetaost, betor, spenat, svarta bönor och vattenmelon. Strö solroskärnor, örter och salt över salladen, avsluta med att ringla olivolja. Enkel att göra och otroligt vacker!

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 polka- el rödbetor
  • 1 burk svarta bönor (ca 400 g)
  • 70 g babyspenat
  • 300 g tärnad vattenmelon
  • 0.5 tunt skivad röd lök
  • 150 g fetaost
  • 0.5 dl torrostade solrosfrön
  • 1 tsk örtkrydda
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger

Gör så här

  1. Skala och strimla betorna tunt. Skölj bönorna i kallt vatten. Fördela betor, bönor, spenat, melon och lök på ett serveringsfat och smula över fetaost. Strö på solrosfrön, örtkrydda och salt. Ringla över olja och vinäger.

Tips

Sara tipsar: Blanda din egen örtkrydda på torkade favoritörter och salt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2015-09-26

Jättegott! Men man kan absolut dubbla mängden melon.

Inga Maj

2015-08-06

Mycket fräscht om man vill komma ifrån potatis och pasta-träsket. Jag byter till ruccola istället för spenat.

E-B

2015-04-13

Mycket god sallad! Den gör jag fler gånger!

Liknande recept

Spara recept

Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Rödbets- och chèvrepaj med quinoabotten

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Rödbetssallad med getost

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grönkålsbiffar med rostade rotsaker med spenatpesto

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rotfruktsgratäng med grönkål och cheddar

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Rotfruktsgratäng med parmesan

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Enkla rödbetsbiffar

Betyg
Betyg
(16)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 polka- el rödbetor
  • 1 burk svarta bönor (ca 400 g)
  • 70 g babyspenat
  • 300 g tärnad vattenmelon
  • 0.5 tunt skivad röd lök
  • 150 g fetaost
  • 0.5 dl torrostade solrosfrön
  • 1 tsk örtkrydda
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger

Fetaost- och melonsallad med rödbetor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.4 (15 betyg)

Matig sallad med fetaost, betor, spenat, svarta bönor och vattenmelon. Strö solroskärnor, örter och salt över salladen, avsluta med att ringla olivolja. Enkel att göra och otroligt vacker!

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och strimla betorna tunt. Skölj bönorna i kallt vatten. Fördela betor, bönor, spenat, melon och lök på ett serveringsfat och smula över fetaost. Strö på solrosfrön, örtkrydda och salt. Ringla över olja och vinäger.

Tips

Sara tipsar: Blanda din egen örtkrydda på torkade favoritörter och salt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2015-09-26

Jättegott! Men man kan absolut dubbla mängden melon.

Inga Maj

2015-08-06

Mycket fräscht om man vill komma ifrån potatis och pasta-träsket. Jag byter till ruccola istället för spenat.

E-B

2015-04-13

Mycket god sallad! Den gör jag fler gånger!

Liknande recept

Spara recept

Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Rödbets- och chèvrepaj med quinoabotten

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Rödbetssallad med getost

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grönkålsbiffar med rostade rotsaker med spenatpesto

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rotfruktsgratäng med grönkål och cheddar

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Rotfruktsgratäng med parmesan

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Enkla rödbetsbiffar

Betyg
Betyg
(16)