För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fetaost- och melonsallad med rödbetor

Betyg (1-5):
4.42 (12 betyg)

Matig sallad med fetaost, betor, spenat, svarta bönor och vattenmelon. Strö solroskärnor, örter och salt över salladen, avsluta med att ringla olivolja. Enkel att göra och otroligt vacker!

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 polka- el rödbetor
  • 1 burk svarta bönor (ca 400 g)
  • 70 g babyspenat
  • 300 g tärnad vattenmelon
  • 0.5 tunt skivad röd lök
  • 150 g fetaost
  • 0.5 dl torrostade solrosfrön
  • 1 tsk örtkrydda
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger

Gör så här

  1. Skala och strimla betorna tunt. Skölj bönorna i kallt vatten. Fördela betor, bönor, spenat, melon och lök på ett serveringsfat och smula över fetaost. Strö på solrosfrön, örtkrydda och salt. Ringla över olja och vinäger.

Tips

Sara tipsar: Blanda din egen örtkrydda på torkade favoritörter och salt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2015-09-26

Jättegott! Men man kan absolut dubbla mängden melon.

Inga Maj

2015-08-06

Mycket fräscht om man vill komma ifrån potatis och pasta-träsket. Jag byter till ruccola istället för spenat.

E-B

2015-04-13

Mycket god sallad! Den gör jag fler gånger!

Liknande recept

Pizza med olika topping

(1)

Rotfruktsgratäng med parmesan

(38)

Rödbetssallad med getost

(2)

Quinoasallad med rostade morötter

(6)

Inbakad rotfruktspaj med brieost

(25)

Rödbets- och chèvrepaj med quinoabotten

(33)

Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter

(10)

Rotfruktsgratäng med grönkål och cheddar

(17)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 polka- el rödbetor
  • 1 burk svarta bönor (ca 400 g)
  • 70 g babyspenat
  • 300 g tärnad vattenmelon
  • 0.5 tunt skivad röd lök
  • 150 g fetaost
  • 0.5 dl torrostade solrosfrön
  • 1 tsk örtkrydda
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger

Fetaost- och melonsallad med rödbetor

Betyg (1-5):
4.42 (12 betyg)

Matig sallad med fetaost, betor, spenat, svarta bönor och vattenmelon. Strö solroskärnor, örter och salt över salladen, avsluta med att ringla olivolja. Enkel att göra och otroligt vacker!

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och strimla betorna tunt. Skölj bönorna i kallt vatten. Fördela betor, bönor, spenat, melon och lök på ett serveringsfat och smula över fetaost. Strö på solrosfrön, örtkrydda och salt. Ringla över olja och vinäger.

Tips

Sara tipsar: Blanda din egen örtkrydda på torkade favoritörter och salt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2015-09-26

Jättegott! Men man kan absolut dubbla mängden melon.

Inga Maj

2015-08-06

Mycket fräscht om man vill komma ifrån potatis och pasta-träsket. Jag byter till ruccola istället för spenat.

E-B

2015-04-13

Mycket god sallad! Den gör jag fler gånger!

Liknande recept

Pizza med olika topping

(1)

Rotfruktsgratäng med parmesan

(38)

Rödbetssallad med getost

(2)

Quinoasallad med rostade morötter

(6)

Inbakad rotfruktspaj med brieost

(25)

Rödbets- och chèvrepaj med quinoabotten

(33)

Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter

(10)

Rotfruktsgratäng med grönkål och cheddar

(17)