Festbröd med rödbeta och chèvre

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (4 betyg)

Rödbeta och chèvre är en fantastisk smakkombo. Det här saftiga brödet är en riktig favorit.

Tillagningstid: 1 tim + 1,5 tim att jäsa
Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 pkt jäst (25 g)
  • 3 dl ljummet vatten
  • 0.5 dl olivolja
  • 6 dl vetemjöl (360 g)
  • 1 stor rödbeta
  • 200 g chèvre
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rör ut jästen med vatten och hälften av oljan i en bunke. Tillsätt mjöl och salt. Arbeta ihop till en kladdig deg. Platta ut degen i en inoljad ugnsform (ca 20 x 30 cm).
  2. Skiva rödbetan tunt med en mandolin eller osthyvel. Sprid ut rödbetor, smulad chèvre och timjan på brödet. Låt jäsa minst 1 ½ timme under bakduk.
  3. Ringla över resten av oljan, honung och flingsalt. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Servera ljummet och nybakat.

Tips

Låt gärna brödet jäsa extra länge, 4–5 timmar är inga problem!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra Bergkvist

2015-08-05

Enkelt, gott och mycket uppskattat.

Liknande recept

Spara recept

Betor med rostad getost och pumpafrön

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rödbetor med chèvre och honung

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Focaccia med rödbetor och feta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Brieostpaj

Betyg
Betyg
(28)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 0.5 pkt jäst (25 g)
  • 3 dl ljummet vatten
  • 0.5 dl olivolja
  • 6 dl vetemjöl (360 g)
  • 1 stor rödbeta
  • 200 g chèvre
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk salt

Festbröd med rödbeta och chèvre

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (4 betyg)

Rödbeta och chèvre är en fantastisk smakkombo. Det här saftiga brödet är en riktig favorit.

Tillagningstid: 1 tim + 1,5 tim att jäsa
Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rör ut jästen med vatten och hälften av oljan i en bunke. Tillsätt mjöl och salt. Arbeta ihop till en kladdig deg. Platta ut degen i en inoljad ugnsform (ca 20 x 30 cm).
  2. Skiva rödbetan tunt med en mandolin eller osthyvel. Sprid ut rödbetor, smulad chèvre och timjan på brödet. Låt jäsa minst 1 ½ timme under bakduk.
  3. Ringla över resten av oljan, honung och flingsalt. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Servera ljummet och nybakat.

Tips

Låt gärna brödet jäsa extra länge, 4–5 timmar är inga problem!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra Bergkvist

2015-08-05

Enkelt, gott och mycket uppskattat.

Liknande recept

Spara recept

Betor med rostad getost och pumpafrön

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rödbetor med chèvre och honung

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Focaccia med rödbetor och feta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Brieostpaj

Betyg
Betyg
(28)