Festbröd med rödbeta och chèvre

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

Rödbeta och chèvre är en fantastisk smakkombo. Det här saftiga brödet är en riktig favorit.

Tillagningstid: 1 tim + 1,5 tim att jäsa
Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 0.5 pkt jäst (25 g)
  • 3 dl ljummet vatten
  • 0.5 dl olivolja
  • 6 dl vetemjöl (360 g)
  • 1 stor rödbeta
  • 200 g chèvre
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rör ut jästen med vatten och hälften av oljan i en bunke. Tillsätt mjöl och salt. Arbeta ihop till en kladdig deg. Platta ut degen i en inoljad ugnsform (ca 20 x 30 cm).
  2. Skiva rödbetan tunt med en mandolin eller osthyvel. Sprid ut rödbetor, smulad chèvre och timjan på brödet. Låt jäsa minst 1 ½ timme under bakduk.
  3. Ringla över resten av oljan, honung och flingsalt. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Servera ljummet och nybakat.

Tips

Låt gärna brödet jäsa extra länge, 4–5 timmar är inga problem!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra Bergkvist

2015-08-05

Enkelt, gott och mycket uppskattat.

Liknande recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

(13)

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

(4)

Frasig minipizza

(19)

Rödbetssallad med feta, valnötter och granatäpple

(22)

Inbakad rotfruktspaj med brieost

(25)

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(85)

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

(5)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 0.5 pkt jäst (25 g)
  • 3 dl ljummet vatten
  • 0.5 dl olivolja
  • 6 dl vetemjöl (360 g)
  • 1 stor rödbeta
  • 200 g chèvre
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk flingsalt

Festbröd med rödbeta och chèvre

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

Rödbeta och chèvre är en fantastisk smakkombo. Det här saftiga brödet är en riktig favorit.

Tillagningstid: 1 tim + 1,5 tim att jäsa
Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rör ut jästen med vatten och hälften av oljan i en bunke. Tillsätt mjöl och salt. Arbeta ihop till en kladdig deg. Platta ut degen i en inoljad ugnsform (ca 20 x 30 cm).
  2. Skiva rödbetan tunt med en mandolin eller osthyvel. Sprid ut rödbetor, smulad chèvre och timjan på brödet. Låt jäsa minst 1 ½ timme under bakduk.
  3. Ringla över resten av oljan, honung och flingsalt. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Servera ljummet och nybakat.

Tips

Låt gärna brödet jäsa extra länge, 4–5 timmar är inga problem!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra Bergkvist

2015-08-05

Enkelt, gott och mycket uppskattat.

Liknande recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

(13)

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

(4)

Frasig minipizza

(19)

Rödbetssallad med feta, valnötter och granatäpple

(22)

Inbakad rotfruktspaj med brieost

(25)

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(85)

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies