
Festbröd med rödbeta och chèvre
Betyg (1-5):
Rödbeta och chèvre är en fantastisk smakkombo. Det här saftiga brödet är en riktig favorit.
Tillagningstid: 1 tim + 1,5 tim att jäsa
Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 0.5 pkt jäst (25 g)
- 3 dl ljummet vatten
- 0.5 dl olivolja
- 6 dl vetemjöl (360 g)
- 1 stor rödbeta
- 200 g chèvre
- 2 msk hackad färsk timjan
- 1 tsk honung
- 1 tsk flingsalt
- 1 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Rör ut jästen med vatten och hälften av oljan i en bunke. Tillsätt mjöl och salt. Arbeta ihop till en kladdig deg. Platta ut degen i en inoljad ugnsform (ca 20 x 30 cm).
- Skiva rödbetan tunt med en mandolin eller osthyvel. Sprid ut rödbetor, smulad chèvre och timjan på brödet. Låt jäsa minst 1 ½ timme under bakduk.
- Ringla över resten av oljan, honung och flingsalt. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Servera ljummet och nybakat.
Tips

Låt gärna brödet jäsa extra länge, 4–5 timmar är inga problem!
Liknande recept
Festbröd med rödbeta och chèvre
Betyg (1-5):
Rödbeta och chèvre är en fantastisk smakkombo. Det här saftiga brödet är en riktig favorit.
Tillagningstid: 1 tim + 1,5 tim att jäsa
Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Rör ut jästen med vatten och hälften av oljan i en bunke. Tillsätt mjöl och salt. Arbeta ihop till en kladdig deg. Platta ut degen i en inoljad ugnsform (ca 20 x 30 cm).
- Skiva rödbetan tunt med en mandolin eller osthyvel. Sprid ut rödbetor, smulad chèvre och timjan på brödet. Låt jäsa minst 1 ½ timme under bakduk.
- Ringla över resten av oljan, honung och flingsalt. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Servera ljummet och nybakat.
Tips

Låt gärna brödet jäsa extra länge, 4–5 timmar är inga problem!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2015-08-05
Enkelt, gott och mycket uppskattat.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Petra Bergkvist
2015-08-05
Enkelt, gott och mycket uppskattat.