Fattiga riddare med ost och skinka

Betyg (1-5):
3 (6 betyg)

Fattiga riddare serveras ofta till efterrätt, strött med kanel och socker. Det här är en annan variant med en gömma av ost och skinka. Perfekt som mellan- eller kvällsmål.

Tillagningstid: 20 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 2 ägg
  • 1 msk mjölk
  • 4 toastbrödskivor
  • 50 g philadelphiaost
  • 2 skivor ost
  • 2 skivor skinka
  • smör och neutral olja, till stekning
  • Dryckestips
  • Falcon lager alkoholfri

Gör så här

  1. Vispa lätt upp ägg och mjölk i en djup tallrik.
  2. Bred färskost på 2 av brödskivorna och lägg på en ost och en skinkskiva på dem. Lägg på brödskivor och kläm ihop.
  3. Doppa bröden på båda sidorna i äggvispet och lägg direkt över i en varm stekpanna med olja och smör. Stek till fin färg på låg värme och tills osten smält ordentligt.

Tips

Lägg till dijonsenap och skivad rödlök mellan bröden för lite mer smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-11-27

Hej Catharina! Det här receptet tillagas i stekpanna. Lycka till med matlagningen ! /Elsa, webbredaktör

Catharina

2018-11-22

Vilket gradantal?

Liknande recept

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts - Coop

(0)

Ugnspannkaka med wokade äpplen - Coop

(7)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Västerbotten- och timjantoast - Coop

(2)

Ärtplättar - Coop

(10)

Rödbetsfrittata - Coop

(0)

Brydlings enchiladas - Coop

(11)

Butternutomelett - Coop

(0)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 2 ägg
  • 1 msk mjölk
  • 4 toastbrödskivor
  • 50 g philadelphiaost
  • 2 skivor ost
  • 2 skivor skinka
  • smör och neutral olja, till stekning
  • Dryckestips
  • Falcon lager alkoholfri

Fattiga riddare med ost och skinka

Betyg (1-5):
3 (6 betyg)

Fattiga riddare serveras ofta till efterrätt, strött med kanel och socker. Det här är en annan variant med en gömma av ost och skinka. Perfekt som mellan- eller kvällsmål.

Tillagningstid: 20 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa lätt upp ägg och mjölk i en djup tallrik.
  2. Bred färskost på 2 av brödskivorna och lägg på en ost och en skinkskiva på dem. Lägg på brödskivor och kläm ihop.
  3. Doppa bröden på båda sidorna i äggvispet och lägg direkt över i en varm stekpanna med olja och smör. Stek till fin färg på låg värme och tills osten smält ordentligt.

Tips

Lägg till dijonsenap och skivad rödlök mellan bröden för lite mer smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-11-27

Hej Catharina! Det här receptet tillagas i stekpanna. Lycka till med matlagningen ! /Elsa, webbredaktör

Catharina

2018-11-22

Vilket gradantal?

Liknande recept

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts - Coop

(0)

Ugnspannkaka med wokade äpplen - Coop

(7)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Västerbotten- och timjantoast - Coop

(2)

Ärtplättar - Coop

(10)

Rödbetsfrittata - Coop

(0)

Brydlings enchiladas - Coop

(11)

Butternutomelett - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies