Fattiga riddare - grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Stekta fattiga riddare med kardemumma som toppas med färskost och sylt. Enkel lyx som är svårt att motstå, mums!

Tillagningstid: 15 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl cream cheese
  • 0.5 dl blåbärssylt
  • 0.5 tsk kardemummakärnor
  • 1 ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Bred först cream cheese och sedan blåbärssylt på 2 brödskivor. Lägg sedan 2 brödskivor ovanpå. Stöt kardemummakärnor i en mortel.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk och kardemumma med en gaffel i en skål. Doppa de dubbla smörgåsarna i blandningen.
  3. Smält smör i en stekpanna. Stek de doppade smörgåsarna cirka 1 minut på varje sida. Skär smörgåsarna mitt itu. Servera ev med extra sylt.

Tips

Bröd som börjar bli lite torrt och trist är perfekt till fattiga riddare!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Getostbrûlée

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Glutenfria pannkakor

Betyg
Betyg
(287)
Spara recept

Petit-chouer

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kallrökt laxmacka med pocherat ägg och crème fraiche

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Äggvåfflor

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Smördegsflan med kallrökt lax, tomater och örter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Tuppkammar

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ägghalvor med currykräm och mandel

Betyg
Betyg
(2)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 0.5 dl cream cheese
  • 0.5 dl blåbärssylt
  • 0.5 tsk kardemummakärnor
  • 1 ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 msk smör

Fattiga riddare - grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Stekta fattiga riddare med kardemumma som toppas med färskost och sylt. Enkel lyx som är svårt att motstå, mums!

Tillagningstid: 15 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bred först cream cheese och sedan blåbärssylt på 2 brödskivor. Lägg sedan 2 brödskivor ovanpå. Stöt kardemummakärnor i en mortel.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk och kardemumma med en gaffel i en skål. Doppa de dubbla smörgåsarna i blandningen.
  3. Smält smör i en stekpanna. Stek de doppade smörgåsarna cirka 1 minut på varje sida. Skär smörgåsarna mitt itu. Servera ev med extra sylt.

Tips

Bröd som börjar bli lite torrt och trist är perfekt till fattiga riddare!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Getostbrûlée

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Glutenfria pannkakor

Betyg
Betyg
(287)
Spara recept

Petit-chouer

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kallrökt laxmacka med pocherat ägg och crème fraiche

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Äggvåfflor

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Smördegsflan med kallrökt lax, tomater och örter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Tuppkammar

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ägghalvor med currykräm och mandel

Betyg
Betyg
(2)