Fattiga riddare - grundrecept

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Stekta fattiga riddare med kardemumma som toppas med färskost och sylt. Enkel lyx som är svårt att motstå, mums!

Tillagningstid: 15 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 0.5 dl cream cheese
  • 0.5 dl blåbärssylt
  • 0.5 tsk kardemummakärnor
  • 1 ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Bred först cream cheese och sedan blåbärssylt på 2 brödskivor. Lägg sedan 2 brödskivor ovanpå. Stöt kardemummakärnor i en mortel.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk och kardemumma med en gaffel i en skål. Doppa de dubbla smörgåsarna i blandningen.
  3. Smält smör i en stekpanna. Stek de doppade smörgåsarna cirka 1 minut på varje sida. Skär smörgåsarna mitt itu. Servera ev med extra sylt.

Tips

Bröd som börjar bli lite torrt och trist är perfekt till fattiga riddare!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blinier - ryska plättar

(17)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

Smördegsflan med kallrökt lax, tomater och örter

(11)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm

(1)

Frukt och bär med vaniljkräm

(1)

Glutenfria pannkakor

(163)

Äggröra med tryffel

(7)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 0.5 dl cream cheese
  • 0.5 dl blåbärssylt
  • 0.5 tsk kardemummakärnor
  • 1 ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 msk smör

Fattiga riddare - grundrecept

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Stekta fattiga riddare med kardemumma som toppas med färskost och sylt. Enkel lyx som är svårt att motstå, mums!

Tillagningstid: 15 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bred först cream cheese och sedan blåbärssylt på 2 brödskivor. Lägg sedan 2 brödskivor ovanpå. Stöt kardemummakärnor i en mortel.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk och kardemumma med en gaffel i en skål. Doppa de dubbla smörgåsarna i blandningen.
  3. Smält smör i en stekpanna. Stek de doppade smörgåsarna cirka 1 minut på varje sida. Skär smörgåsarna mitt itu. Servera ev med extra sylt.

Tips

Bröd som börjar bli lite torrt och trist är perfekt till fattiga riddare!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blinier - ryska plättar

(17)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

Smördegsflan med kallrökt lax, tomater och örter

(11)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm

(1)

Frukt och bär med vaniljkräm

(1)

Glutenfria pannkakor

(163)

Äggröra med tryffel

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies