Färslimpa med gräddsås, lingon och grönkål

Betyg (1-5):
4.25 (12 betyg)

När du är sugen på traditionella smaker med gräddsås och tillbehör men inte har lust att äta kött – då är denna perfekt!

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 19 st
  • 800 g potatis
  • 125 g frysta lingon
  • 0.5 dl agavesirap
  • 100 g grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Svampgräddsås
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 200 g champinjoner, halverade
  • 250 ml Imat
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 dl vatten
  • svartpeppar
  • Färslimpa
  • 800 g formbar vegofärs
  • 1 gul lök, grovriven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk grönpeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda färsen med lök och vitlök. Mortla ihop de torra kryddorna och tillsätt dem. Fyll en oljad brödform, ca 24 x10 cm, med färssmeten. Grädda mitt i ugnen ca 45 min.
  2. Koka potatisen i saltat vatten. Rör de frysta lingonen med agavesirapen tills lingonen tinat något.

Svampgräddsås:

  1. Stek lök och svamp i en stekpanna tills svampen vätskat av sig. Häll i havregrädde, buljongtärning, soja och vatten. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med peppar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönkålen hastigt i lite salt. Servera färslimpan med svampsås, potatis, rårörda lingon och grönkål.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emelie Charlotta

2018-11-18

Superenkel och supergott och supersnabbt. Om du ska göra stor sats behöver färsen gott om tid på sig att tina. MINST 1,5h för att tina ett paket anammas formbara färs om 850 g i rumstemperatur. Resten går supersnabbt. Om du inte har mortel kan du krossa grönpeppar under handtaget på exempelvis en kökskniv mot en skärbräda.

Liknande recept

Barnens bästa renskavsgryta

(24)

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(4)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

(32)

Oxfilé med potatisgratäng och portvinsstekt svamp

(14)

Potatisravioli med svamp, citron och persilja

(7)
19 st
  • Ingredienser 19 st
  • 800 g potatis
  • 125 g frysta lingon
  • 0.5 dl agavesirap
  • 100 g grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Svampgräddsås
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 200 g champinjoner, halverade
  • 250 ml Imat
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 dl vatten
  • svartpeppar
  • Färslimpa
  • 800 g formbar vegofärs
  • 1 gul lök, grovriven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk grönpeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan

Färslimpa med gräddsås, lingon och grönkål

Betyg (1-5):
4.25 (12 betyg)

När du är sugen på traditionella smaker med gräddsås och tillbehör men inte har lust att äta kött – då är denna perfekt!

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda färsen med lök och vitlök. Mortla ihop de torra kryddorna och tillsätt dem. Fyll en oljad brödform, ca 24 x10 cm, med färssmeten. Grädda mitt i ugnen ca 45 min.
  2. Koka potatisen i saltat vatten. Rör de frysta lingonen med agavesirapen tills lingonen tinat något.

Svampgräddsås:

  1. Stek lök och svamp i en stekpanna tills svampen vätskat av sig. Häll i havregrädde, buljongtärning, soja och vatten. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med peppar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönkålen hastigt i lite salt. Servera färslimpan med svampsås, potatis, rårörda lingon och grönkål.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emelie Charlotta

2018-11-18

Superenkel och supergott och supersnabbt. Om du ska göra stor sats behöver färsen gott om tid på sig att tina. MINST 1,5h för att tina ett paket anammas formbara färs om 850 g i rumstemperatur. Resten går supersnabbt. Om du inte har mortel kan du krossa grönpeppar under handtaget på exempelvis en kökskniv mot en skärbräda.

Liknande recept

Barnens bästa renskavsgryta

(24)

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(4)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

(32)

Oxfilé med potatisgratäng och portvinsstekt svamp

(14)

Potatisravioli med svamp, citron och persilja

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies