Färskpotatissallad med rostade valnötter

Betyg (1-5):
3.33 (12 betyg)

Färskpotatis är det bästa som finns! Här i nötigt och pepprigt sällskap.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 800 g borstad färskpotatis
  • 50 g valnötter
  • 1 dl grovhackad gräslök
  • 50 g rucolasallad
  • Dressing:
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, 10-15 minuter. Häll av vattnet och låt den svalna något. Dela potatisen i halvor.
  2. Rosta valnötterna i en torr stekpanna på medelvärme.
  3. Blanda vinäger, lime, salt och peppar i en skål. Vispa ner oljan.
  4. Blanda potatisen med dressingen, gräslöken och rucolasalladen. Strö över valnötterna.

Servering

Servera med gravad lax eller gott kallskuret

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Korv med hembakade korvbröd

(2)

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

(6)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Laxpaj med potatis

(13)

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

(18)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 800 g borstad färskpotatis
  • 50 g valnötter
  • 1 dl grovhackad gräslök
  • 50 g rucolasallad
  • Dressing:
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 2 msk olivolja

Färskpotatissallad med rostade valnötter

Betyg (1-5):
3.33 (12 betyg)

Färskpotatis är det bästa som finns! Här i nötigt och pepprigt sällskap.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, 10-15 minuter. Häll av vattnet och låt den svalna något. Dela potatisen i halvor.
  2. Rosta valnötterna i en torr stekpanna på medelvärme.
  3. Blanda vinäger, lime, salt och peppar i en skål. Vispa ner oljan.
  4. Blanda potatisen med dressingen, gräslöken och rucolasalladen. Strö över valnötterna.

Servering

Servera med gravad lax eller gott kallskuret

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Korv med hembakade korvbröd

(2)

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

(6)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Laxpaj med potatis

(13)

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

(18)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies