
Färskpotatissallad med oliver och mynta
Betyg (1-5):
Potatissallad på färskpotatis med smak av Medelhavet. Kryddad med mynta, senap och citron.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g kokt, kall färsk potatis
- 0.5 dl finhackad mynta
- 250 g grön sparris
- Dressing:
- 200 g gröna oliver, med kärnor
- 10 finstrimlade knipplökar
- 1 citron, rivet skal och pressad saft
- 1 dl olivolja
- 1 msk senap
- 1 pressad vitlök
- 2 krm svartpeppar
- Garnering:
- 0.5 röd chili
- 2 msk gräslök
Gör så här
- Koka sparrisen 3 minuter i saltat vatten. Häll av vattnet och ställ åt sidan. Dela den kokta potatisen i klyftor och blanda med myntan. Blanda en dressing med oliver, vårlök, citronskal och saft, olivolja, senap, vitlök, salt och peppar. Ta bort kärnor och mellanväggar från chilin, finhacka. Hacka gräslöken.
- Blanda dressingen med potatisen, sparris och mynta. Garnera med gräslök och chili.
Liknande recept
Färskpotatissallad med oliver och mynta
Betyg (1-5):
Potatissallad på färskpotatis med smak av Medelhavet. Kryddad med mynta, senap och citron.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka sparrisen 3 minuter i saltat vatten. Häll av vattnet och ställ åt sidan. Dela den kokta potatisen i klyftor och blanda med myntan. Blanda en dressing med oliver, vårlök, citronskal och saft, olivolja, senap, vitlök, salt och peppar. Ta bort kärnor och mellanväggar från chilin, finhacka. Hacka gräslöken.
- Blanda dressingen med potatisen, sparris och mynta. Garnera med gräslök och chili.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!