Färskpotatissallad med oliver och mynta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (2 betyg)

Potatissallad på färskpotatis med smak av Medelhavet. Kryddad med mynta, senap och citron.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kokt, kall färsk potatis
  • 0.5 dl finhackad mynta
  • 250 g grön sparris
  • Dressing:
  • 200 g gröna oliver, med kärnor
  • 10 finstrimlade knipplökar
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk senap
  • 1 pressad vitlök
  • 2 krm svartpeppar
  • Garnering:
  • 0.5 röd chili
  • 2 msk gräslök

Gör så här

  1. Koka sparrisen 3 minuter i saltat vatten. Häll av vattnet och ställ åt sidan. Dela den kokta potatisen i klyftor och blanda med myntan. Blanda en dressing med oliver, vårlök, citronskal och saft, olivolja, senap, vitlök, salt och peppar. Ta bort kärnor och mellanväggar från chilin, finhacka. Hacka gräslöken.
  2. Blanda dressingen med potatisen, sparris och mynta. Garnera med gräslök och chili.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Basilika- och rosmarinkryddad fläskfilé

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g kokt, kall färsk potatis
  • 0.5 dl finhackad mynta
  • 250 g grön sparris
  • Dressing:
  • 200 g gröna oliver, med kärnor
  • 10 finstrimlade knipplökar
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk senap
  • 1 pressad vitlök
  • 2 krm svartpeppar
  • Garnering:
  • 0.5 röd chili
  • 2 msk gräslök

Färskpotatissallad med oliver och mynta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (2 betyg)

Potatissallad på färskpotatis med smak av Medelhavet. Kryddad med mynta, senap och citron.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka sparrisen 3 minuter i saltat vatten. Häll av vattnet och ställ åt sidan. Dela den kokta potatisen i klyftor och blanda med myntan. Blanda en dressing med oliver, vårlök, citronskal och saft, olivolja, senap, vitlök, salt och peppar. Ta bort kärnor och mellanväggar från chilin, finhacka. Hacka gräslöken.
  2. Blanda dressingen med potatisen, sparris och mynta. Garnera med gräslök och chili.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Basilika- och rosmarinkryddad fläskfilé

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)