Färskpotatissallad med oliver och mynta

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Potatissallad på färskpotatis med smak av Medelhavet. Kryddad med mynta, senap och citron.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 500 g kokt, kall färsk potatis
  • 0.5 dl finhackad mynta
  • 250 g grön sparris
  • Dressing:
  • 200 g gröna oliver, med kärnor
  • 10 finstrimlade knipplökar
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk senap
  • 1 pressad vitlök
  • 2 krm svartpeppar
  • Garnering:
  • 0.5 röd chili
  • 2 msk gräslök

Gör så här

  1. Koka sparrisen 3 minuter i saltat vatten. Häll av vattnet och ställ åt sidan. Dela den kokta potatisen i klyftor och blanda med myntan. Blanda en dressing med oliver, vårlök, citronskal och saft, olivolja, senap, vitlök, salt och peppar. Ta bort kärnor och mellanväggar från chilin, finhacka. Hacka gräslöken.
  2. Blanda dressingen med potatisen, sparris och mynta. Garnera med gräslök och chili.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Linsbiffar med myntavinägrett

(4)

Kryddiga honungsribs

(17)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(1)

Kalvfärs- och myntaköttbullar

(9)

Lax med ingefära, chili och lime

(21)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g kokt, kall färsk potatis
  • 0.5 dl finhackad mynta
  • 250 g grön sparris
  • Dressing:
  • 200 g gröna oliver, med kärnor
  • 10 finstrimlade knipplökar
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk senap
  • 1 pressad vitlök
  • 2 krm svartpeppar
  • Garnering:
  • 0.5 röd chili
  • 2 msk gräslök

Färskpotatissallad med oliver och mynta

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Potatissallad på färskpotatis med smak av Medelhavet. Kryddad med mynta, senap och citron.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka sparrisen 3 minuter i saltat vatten. Häll av vattnet och ställ åt sidan. Dela den kokta potatisen i klyftor och blanda med myntan. Blanda en dressing med oliver, vårlök, citronskal och saft, olivolja, senap, vitlök, salt och peppar. Ta bort kärnor och mellanväggar från chilin, finhacka. Hacka gräslöken.
  2. Blanda dressingen med potatisen, sparris och mynta. Garnera med gräslök och chili.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Linsbiffar med myntavinägrett

(4)

Kryddiga honungsribs

(17)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(1)

Kalvfärs- och myntaköttbullar

(9)

Lax med ingefära, chili och lime

(21)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies