
Färskpotatissallad med ädelost
Betyg (1-5):
Sallad med sommarkänsla. God som ensamrätt eller med grillat.
Tillagningstid: 30 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1.5 kg färsk potatis
- 150 g sockerärtor
- 1 rödlök skuren i tunna skivor
- 1 urkärnad paprika skuren i tunna skivor
- 150 g ädelost
- Vinägrett:
- 3 msk äppelcidervinäger
- 1 krm tabasco (eller efter smak)
- 1 msk muscovado-eller farinsocker
- 3 msk grov senap
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 dl olivolja
Gör så här
- Koka den färska potatisen och förväll sockerärterna lätt. Om potatisen är stor - skär den i bitar. Blanda potatisen och grönsaker, vispa ihop vinägretten och slå den över salladen. Rör om försiktigt och smula över ädelosten.
Liknande recept
Färskpotatissallad med ädelost
Betyg (1-5):
Sallad med sommarkänsla. God som ensamrätt eller med grillat.
Tillagningstid: 30 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka den färska potatisen och förväll sockerärterna lätt. Om potatisen är stor - skär den i bitar. Blanda potatisen och grönsaker, vispa ihop vinägretten och slå den över salladen. Rör om försiktigt och smula över ädelosten.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!