Färskpotatis med kryddsmör

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

När potatisen är färsk är den en verklig delikatess. Bjud den alldeles nykokt med ett smaksatt smör. Välj mellan pepparrotssmör, rosépepparsmör eller dragon- och vitlökssmör.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 kg färskpotatis
  • 200 g rumsvarmt smör, med valfri smaksättning enligt nedan
  • Pepparrotssmör:
  • 0.5 dl finriven färsk pepparrot
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • Rosépepparsmör:
  • 2 tsk hel rosépeppar, mortlad
  • 0.5 tsk hel svartpeppar, mortlad
  • 0.5 dl hackad färsk rosmarin
  • Dragon- och vitlökssmör:
  • 1 dl finhackad färsk dragon
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Vispa smöret mjukt med elvisp och blanda med någon av smaksättningarna.
  3. Servera potatisen med smöret.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Filodegspizza med sötpotatis

(12)

Gubbröra på ansjovissill

(8)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Midsommarpaj

(7)

Julköttbullar

(46)

Kycklingspett med hummus

(6)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Filodegspizza med västerbottensost och ansjovis

(6)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg färskpotatis
  • 200 g rumsvarmt smör, med valfri smaksättning enligt nedan
  • Pepparrotssmör:
  • 0.5 dl finriven färsk pepparrot
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • Rosépepparsmör:
  • 2 tsk hel rosépeppar, mortlad
  • 0.5 tsk hel svartpeppar, mortlad
  • 0.5 dl hackad färsk rosmarin
  • Dragon- och vitlökssmör:
  • 1 dl finhackad färsk dragon
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven

Färskpotatis med kryddsmör

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

När potatisen är färsk är den en verklig delikatess. Bjud den alldeles nykokt med ett smaksatt smör. Välj mellan pepparrotssmör, rosépepparsmör eller dragon- och vitlökssmör.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Vispa smöret mjukt med elvisp och blanda med någon av smaksättningarna.
  3. Servera potatisen med smöret.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Filodegspizza med sötpotatis

(12)

Gubbröra på ansjovissill

(8)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Midsommarpaj

(7)

Julköttbullar

(46)

Kycklingspett med hummus

(6)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Filodegspizza med västerbottensost och ansjovis

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies