Färskoströra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (2 betyg)

Hemlagad färskoströra av yoghurt med persilja, gräslök och timjan är perfekt att duka fram på buffébordet. Passar utmärkt till rostat lantbröd, knapriga kex, matiga sallader, grillat kött, ugnsrostade grönsaker - listan kan göras lång!

Tillagningstid: 10 min + tid att rinna av
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter yoghurt 10%
  • 4 salladslökar, strimlade
  • 0.5 dl fint hackad färsk persilja
  • 0.5 dl fint hackad färsk gräslök
  • 0.5 dl fint hackad färsk timjan
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Häll yoghurten i en sil fodrad med kaffefilter (alternativt ta en saftsilduk) och låt rinna av i en bunke i kylen under natten eller minst 6 timmar.
  2. Blanda yoghurten med salladslök, örter, vitlök och olja. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå i kylen någon timme före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gravad strömming med sikrom

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad coleslaw

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 liter yoghurt 10%
  • 4 salladslökar, strimlade
  • 0.5 dl fint hackad färsk persilja
  • 0.5 dl fint hackad färsk gräslök
  • 0.5 dl fint hackad färsk timjan
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Färskoströra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (2 betyg)

Hemlagad färskoströra av yoghurt med persilja, gräslök och timjan är perfekt att duka fram på buffébordet. Passar utmärkt till rostat lantbröd, knapriga kex, matiga sallader, grillat kött, ugnsrostade grönsaker - listan kan göras lång!

Tillagningstid: 10 min + tid att rinna av
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll yoghurten i en sil fodrad med kaffefilter (alternativt ta en saftsilduk) och låt rinna av i en bunke i kylen under natten eller minst 6 timmar.
  2. Blanda yoghurten med salladslök, örter, vitlök och olja. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå i kylen någon timme före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gravad strömming med sikrom

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad coleslaw

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)