Färskostpaj med nässlor

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Baka paj på sveriges godaste och nyttigaste ogräs. Smaken som påminner om en syrlig bladspenat gör sig perfekt i pajen.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:250º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 2 dl förvällda, finhackade nässlor eller färsk spenat
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 4 dl naturell färskost
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 2 ägg
  • svartpeppar
  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 msk vatten

Gör så här

  1. Arbeta ihop allt till en deg. Tryck ut den i portionspajformar eller i en stor pajform, så att botten och kanter täcks. Ställ i kylen 30 minuter. Nagga bottnen. Grädda i mitten av ugnen 225 ° 25-30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°. Pressa ut överflödig vätska ur de förvällda nässlorna. Finhacka schalottenlöken och fräs den lätt i smör tills den mjuknar. Rör samman alla ingredienser till fyllningen och smaka av med salt och peppar. Fyll pajformen med fyllningen och grädda i mitten av ugnen 200° ca 25 minuter.

Servering

Servera med sallad.

Tips

Om du vill kan du göra fyra små pajer istället för en stor. Då får du halvera gräddningstiden på både pajskal och gräddning. Sänk också ungstemperaturen med 20°

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Klassisk lasagne

(64)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Bowl med sashimilax

(2)

Fish tacos deluxe

(30)

Bruschetta med kyckling

(8)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(5)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 2 dl förvällda, finhackade nässlor eller färsk spenat
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 4 dl naturell färskost
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 2 ägg
  • svartpeppar
  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 msk vatten

Färskostpaj med nässlor

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Baka paj på sveriges godaste och nyttigaste ogräs. Smaken som påminner om en syrlig bladspenat gör sig perfekt i pajen.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:250º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Arbeta ihop allt till en deg. Tryck ut den i portionspajformar eller i en stor pajform, så att botten och kanter täcks. Ställ i kylen 30 minuter. Nagga bottnen. Grädda i mitten av ugnen 225 ° 25-30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°. Pressa ut överflödig vätska ur de förvällda nässlorna. Finhacka schalottenlöken och fräs den lätt i smör tills den mjuknar. Rör samman alla ingredienser till fyllningen och smaka av med salt och peppar. Fyll pajformen med fyllningen och grädda i mitten av ugnen 200° ca 25 minuter.

Servering

Servera med sallad.

Tips

Om du vill kan du göra fyra små pajer istället för en stor. Då får du halvera gräddningstiden på både pajskal och gräddning. Sänk också ungstemperaturen med 20°

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Klassisk lasagne

(64)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Bowl med sashimilax

(2)

Fish tacos deluxe

(30)

Bruschetta med kyckling

(8)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies