Färskostfylld portabello med potatis- och bönmos

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Har ni prövat att steka portabellosvampar fyllda med färskost? Om inte så måste det testas. Servera gärna med ett gott potatis- och bönmos, rostad savoykål och tomatsallad.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 0.5 savoykålshuvud
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • Potatis- och bönmos:
  • 1 kg potatis
  • 380 g kokta vita bönor, i förpackning, sköljda (bruttovikt)
  • 2 dl mjölk
  • 25 g smör
  • salt
  • Färskostfylld portabello:
  • 8 portabellosvampar
  • 100 g färskost naturell
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 msk olivolja
  • Tomatsallad:
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 3 tomater, skivade
  • 1 salladslök, tunt skivad

Gör så här

  1. Skär savoykålen i fyra klyftor. Lägg på en ugnsplåt, ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg, 10–15 min.

Potatis- och bönmos:

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mixa bönorna till en slät puré. Mosa potatisen med ballongvisp eller stomp och rör kraftigt ihop med bönorna, mjölk och smör till ett slätt mos. Smaka av med salt.

Färskostfylld portabello:

  1. Ta bort foten på svamparna. Blanda färskost med basilika, vitlök och salt och fördela på hälften av svamparna. Lägg på resten som lock. Pensla med olja och stek i grill- eller stekpanna tills de sjunkit ihop och fått fin färg.

Tomatsallad:

  1. Blanda ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret löst sig. Vänd ner tomater och salladslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Risotto med karljohansvamp

(5)

Pasta med krämig ädelostsås och svamp

(13)

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(6)

Svampsoppa med chèvre chaud

(5)

Svampbiffar med getost och färska rödbetor

(29)

Västerbottensomelett med kantareller

(20)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 0.5 savoykålshuvud
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • Potatis- och bönmos:
  • 1 kg potatis
  • 380 g kokta vita bönor, i förpackning, sköljda (bruttovikt)
  • 2 dl mjölk
  • 25 g smör
  • salt
  • Färskostfylld portabello:
  • 8 portabellosvampar
  • 100 g färskost naturell
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 msk olivolja
  • Tomatsallad:
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 3 tomater, skivade
  • 1 salladslök, tunt skivad

Färskostfylld portabello med potatis- och bönmos

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Har ni prövat att steka portabellosvampar fyllda med färskost? Om inte så måste det testas. Servera gärna med ett gott potatis- och bönmos, rostad savoykål och tomatsallad.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär savoykålen i fyra klyftor. Lägg på en ugnsplåt, ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg, 10–15 min.

Potatis- och bönmos:

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mixa bönorna till en slät puré. Mosa potatisen med ballongvisp eller stomp och rör kraftigt ihop med bönorna, mjölk och smör till ett slätt mos. Smaka av med salt.

Färskostfylld portabello:

  1. Ta bort foten på svamparna. Blanda färskost med basilika, vitlök och salt och fördela på hälften av svamparna. Lägg på resten som lock. Pensla med olja och stek i grill- eller stekpanna tills de sjunkit ihop och fått fin färg.

Tomatsallad:

  1. Blanda ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret löst sig. Vänd ner tomater och salladslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Risotto med karljohansvamp

(5)

Pasta med krämig ädelostsås och svamp

(13)

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(6)

Svampsoppa med chèvre chaud

(5)

Svampbiffar med getost och färska rödbetor

(29)

Västerbottensomelett med kantareller

(20)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies