Färsk korv med tabbouleh och krämig sötsyrlig gurksalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Goda färska råkorvar serveras med en frisk och saftig gurksalsa. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.5 dl couscous eller bulgur
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 dl strimlade myntablad
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 500 g tomater, gärna i olika färger
  • Gurksalsa
  • 1 gurka
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 msk pressad citronsaft
  • 2 tsk strösocker
  • Till servering
  • färska råkorvar
  • 1 msk olivolja
  • färsk salvia

Gör så här

  1. Tillaga grynen enligt anvisning på förpackningen och låt kallna. Vänd ner salladslök, örter, olja, citronsaft och vitlök med grynen. Smaka av med salt.
  2. Skiva tomaterna och varva skivorna med tabbouleh på ett serveringsfat.

Gurksalsa:

  1. Tärna gurkan fint. Strö över salt och vänd runt. Låt vila några minuter och krama lätt ut lite av vätskan. Blanda crème fraiche, citronsaft och socker. Rör ner gurkan.
  2. Vänd runt korvarna med olja och salviablad. Stek eller grilla korvarna och servera med tabbouleh och gurksalsa.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra

2020-11-12

Klart familjens favorit!

Liknande recept

Spara recept

Älgköttbullar

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Paj på pålägg

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Rostad pumpasoppa med myntaolja

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Gormetrulle

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Klassisk strömmingslåda

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chorizo med potatissallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Liten Janssons frestelse med lax

Betyg
Betyg
(10)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2.5 dl couscous eller bulgur
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 dl strimlade myntablad
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 500 g tomater, gärna i olika färger
  • Gurksalsa
  • 1 gurka
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 msk pressad citronsaft
  • 2 tsk strösocker
  • Till servering
  • färska råkorvar
  • 1 msk olivolja
  • färsk salvia

Färsk korv med tabbouleh och krämig sötsyrlig gurksalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Goda färska råkorvar serveras med en frisk och saftig gurksalsa. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga grynen enligt anvisning på förpackningen och låt kallna. Vänd ner salladslök, örter, olja, citronsaft och vitlök med grynen. Smaka av med salt.
  2. Skiva tomaterna och varva skivorna med tabbouleh på ett serveringsfat.

Gurksalsa:

  1. Tärna gurkan fint. Strö över salt och vänd runt. Låt vila några minuter och krama lätt ut lite av vätskan. Blanda crème fraiche, citronsaft och socker. Rör ner gurkan.
  2. Vänd runt korvarna med olja och salviablad. Stek eller grilla korvarna och servera med tabbouleh och gurksalsa.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra

2020-11-12

Klart familjens favorit!

Liknande recept

Spara recept

Älgköttbullar

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Paj på pålägg

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Rostad pumpasoppa med myntaolja

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Gormetrulle

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Klassisk strömmingslåda

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chorizo med potatissallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Liten Janssons frestelse med lax

Betyg
Betyg
(10)