Färsk korv med tabbouleh och krämig sötsyrlig gurksalsa

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Goda färska råkorvar serveras med en frisk och saftig gurksalsa. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 2.5 dl couscous eller bulgur
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 dl strimlade myntablad
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 500 g tomater, gärna i olika färger
  • Gurksalsa
  • 1 gurka
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 msk pressad citronsaft
  • 2 tsk strösocker
  • Till servering
  • färska råkorvar
  • 1 msk olivolja
  • färsk salvia

Gör så här

  1. Tillaga grynen enligt anvisning på förpackningen och låt kallna. Vänd ner salladslök, örter, olja, citronsaft och vitlök med grynen. Smaka av med salt.
  2. Skiva tomaterna och varva skivorna med tabbouleh på ett serveringsfat.

Gurksalsa:

  1. Tärna gurkan fint. Strö över salt och vänd runt. Låt vila några minuter och krama lätt ut lite av vätskan. Blanda crème fraiche, citronsaft och socker. Rör ner gurkan.
  2. Vänd runt korvarna med olja och salviablad. Stek eller grilla korvarna och servera med tabbouleh och gurksalsa.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Örtfrittata - Coop

(1)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 2.5 dl couscous eller bulgur
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 dl strimlade myntablad
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 500 g tomater, gärna i olika färger
  • Gurksalsa
  • 1 gurka
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 msk pressad citronsaft
  • 2 tsk strösocker
  • Till servering
  • färska råkorvar
  • 1 msk olivolja
  • färsk salvia

Färsk korv med tabbouleh och krämig sötsyrlig gurksalsa

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Goda färska råkorvar serveras med en frisk och saftig gurksalsa. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga grynen enligt anvisning på förpackningen och låt kallna. Vänd ner salladslök, örter, olja, citronsaft och vitlök med grynen. Smaka av med salt.
  2. Skiva tomaterna och varva skivorna med tabbouleh på ett serveringsfat.

Gurksalsa:

  1. Tärna gurkan fint. Strö över salt och vänd runt. Låt vila några minuter och krama lätt ut lite av vätskan. Blanda crème fraiche, citronsaft och socker. Rör ner gurkan.
  2. Vänd runt korvarna med olja och salviablad. Stek eller grilla korvarna och servera med tabbouleh och gurksalsa.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Örtfrittata - Coop

(1)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies