
Färsk korv med tabbouleh och krämig sötsyrlig gurksalsa
Betyg (1-5):
Goda färska råkorvar serveras med en frisk och saftig gurksalsa. Recept av Lena Söderström
Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (15)
- 2.5 dl couscous eller bulgur
- 2 salladslökar, strimlade
- 1 dl finhackad persilja
- 1 dl strimlade myntablad
- 3 msk olivolja
- 2 msk pressad citronsaft
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 500 g tomater, gärna i olika färger
- Gurksalsa
- 1 gurka
- 2 dl crème fraiche
- 1.5 msk pressad citronsaft
- 2 tsk strösocker
- Till servering
- färska råkorvar
- 1 msk olivolja
- färsk salvia
Gör så här
- Tillaga grynen enligt anvisning på förpackningen och låt kallna. Vänd ner salladslök, örter, olja, citronsaft och vitlök med grynen. Smaka av med salt.
- Skiva tomaterna och varva skivorna med tabbouleh på ett serveringsfat.
Gurksalsa:
- Tärna gurkan fint. Strö över salt och vänd runt. Låt vila några minuter och krama lätt ut lite av vätskan. Blanda crème fraiche, citronsaft och socker. Rör ner gurkan.
- Vänd runt korvarna med olja och salviablad. Stek eller grilla korvarna och servera med tabbouleh och gurksalsa.
Liknande recept
Färsk korv med tabbouleh och krämig sötsyrlig gurksalsa
Betyg (1-5):
Goda färska råkorvar serveras med en frisk och saftig gurksalsa. Recept av Lena Söderström
Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Tillaga grynen enligt anvisning på förpackningen och låt kallna. Vänd ner salladslök, örter, olja, citronsaft och vitlök med grynen. Smaka av med salt.
- Skiva tomaterna och varva skivorna med tabbouleh på ett serveringsfat.
Gurksalsa:
- Tärna gurkan fint. Strö över salt och vänd runt. Låt vila några minuter och krama lätt ut lite av vätskan. Blanda crème fraiche, citronsaft och socker. Rör ner gurkan.
- Vänd runt korvarna med olja och salviablad. Stek eller grilla korvarna och servera med tabbouleh och gurksalsa.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!