Fårostknyten

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Krispiga knyten med krämig fyllning.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 200 g fetaost
  • 1 vispat ägg
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 1 krm peppar
  • 150 g filodeg
  • 0.5 dl olivolja

Gör så här

  1. Mosa osten med en gaffel och tillsätt ägg, dill, salt och peppar.
  2. Dela filodegsarken i fyra delar till cirka 10 centimeter långa remsor. Pensla degremsorna med olivolja. Lägg en rågad tesked av fyllningen i ena änden och vik ihop till en triangel. Lägg knytena på en plåt med bakplåtspapper, pensla med lite olja och grädda i 175 grader tills de får en gyllenbrun färg, cirka 20 minuter.

Tips

500 g filodeg = 10 ark

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Enkla gravlaxbakelser

(3)

Chili- och limesill i nubbeglas

(0)

Ägg- och sillbakelse

(0)

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

(19)

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)

Örtvåfflor med brie

(13)

Ägghalva med brynt smör

(4)

Friterade potatisbullar

(18)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 200 g fetaost
  • 1 vispat ägg
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 1 krm peppar
  • 150 g filodeg
  • 0.5 dl olivolja

Fårostknyten

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Krispiga knyten med krämig fyllning.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mosa osten med en gaffel och tillsätt ägg, dill, salt och peppar.
  2. Dela filodegsarken i fyra delar till cirka 10 centimeter långa remsor. Pensla degremsorna med olivolja. Lägg en rågad tesked av fyllningen i ena änden och vik ihop till en triangel. Lägg knytena på en plåt med bakplåtspapper, pensla med lite olja och grädda i 175 grader tills de får en gyllenbrun färg, cirka 20 minuter.

Tips

500 g filodeg = 10 ark

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Enkla gravlaxbakelser

(3)

Chili- och limesill i nubbeglas

(0)

Ägg- och sillbakelse

(0)

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

(19)

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)

Örtvåfflor med brie

(13)

Ägghalva med brynt smör

(4)

Friterade potatisbullar

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies