Fänkålssoppa med fetaost- och valnötstopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (68 betyg)

Smaken för tankarna till Grekland när fänkålssoppan toppas med fetaost och valnötter.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g fänkål
  • 150 g liten purjolök
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljong- eller hönsbuljongtärningar
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 tsk peppar
  • Fetaost- och valnötstopping:
  • 100 g valnötter
  • 100 g smulad fetaost, eller chèvre
  • 2 msk flytande honung (efter smak)
  • 2 msk färsk oregano, några kvistar

Gör så här

  1. Skär bort roten på fänkålen och skiva den. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Hetta upp smör och olja i en gryta. Fräs fänkål och purjolök cirka 2 minuter. Tillsätt vatten och buljongtärningar eller fond och rör om.
  2. Småkoka tills fänkålen är mjuk, cirka 10 minuter. Mixa soppan slät och tillsätt crème fraiche. Salta och peppra.

Topping

  1. Rosta valnötterna i en torr stekpanna tills de fått färg. Grovhacka nötterna. Blanda fetaost eller chèvre med nötterna. Häll upp soppan i tallrikar eller skålar, lägg i topping och ringla sist över flytande honung och gärna en kvist färsk oregano. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Märta

2020-10-15

Mycket god soppa som vi gjort flera gånger! :)

Topias

2016-01-08

Mycket god soppa! Lyxigt med nötter!

Hej

2016-01-08

Den här soppan är inte vegetarisk. Fetaost och honung är inte vegetariskt. Inte creme fraiche heller, men numera finns det oatlys mjölkfria creme fraiche.

Checkbox Coop

2013-11-06

@Berit Borg Det ska vara 500 g fänkål.

Berit Borg

2013-11-05

Jag tycker också att det ska vara VIKT på fänkålen i stället för antal.

Camilla

2012-03-11

Oj, vilken överraskning att fänkål kunde vara så gott! Barnen åt och det kändes som en festsoppa med de goda toppingarna.

fialotte

2012-02-10

När soppan serverades riktigt het och fetaosten blev litet sådär halvsmält, mmm ... honungen till var också gott! Men själva soppan?? Man kunde nog kryddat något litet mer, eller så hade jag i för litet fänkål? De kan variera väldigt i storlek och det hade varit bra med ett tydligare mängdmått där. Att den var slät och mild gjorde den barnvänlig tillsammans med litet gott bröd.

Siv

2011-12-22

Fänkålssoppa

Liknande recept

Spara recept

Gnocchi med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Hummer med tre såser

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Jordnötsplättar

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Asiatisk laxsoppa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Morots- och ingefärssoppa

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Morotssoppa med saffransgrädde

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Lyxig örtsoppa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Saffranssoppa med gremolata

Betyg
Betyg
(32)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g fänkål
  • 150 g liten purjolök
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljong- eller hönsbuljongtärningar
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 tsk peppar
  • Fetaost- och valnötstopping:
  • 100 g valnötter
  • 100 g smulad fetaost, eller chèvre
  • 2 msk flytande honung (efter smak)
  • 2 msk färsk oregano, några kvistar

Fänkålssoppa med fetaost- och valnötstopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (68 betyg)

Smaken för tankarna till Grekland när fänkålssoppan toppas med fetaost och valnötter.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort roten på fänkålen och skiva den. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Hetta upp smör och olja i en gryta. Fräs fänkål och purjolök cirka 2 minuter. Tillsätt vatten och buljongtärningar eller fond och rör om.
  2. Småkoka tills fänkålen är mjuk, cirka 10 minuter. Mixa soppan slät och tillsätt crème fraiche. Salta och peppra.

Topping

  1. Rosta valnötterna i en torr stekpanna tills de fått färg. Grovhacka nötterna. Blanda fetaost eller chèvre med nötterna. Häll upp soppan i tallrikar eller skålar, lägg i topping och ringla sist över flytande honung och gärna en kvist färsk oregano. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Märta

2020-10-15

Mycket god soppa som vi gjort flera gånger! :)

Topias

2016-01-08

Mycket god soppa! Lyxigt med nötter!

Hej

2016-01-08

Den här soppan är inte vegetarisk. Fetaost och honung är inte vegetariskt. Inte creme fraiche heller, men numera finns det oatlys mjölkfria creme fraiche.

Checkbox Coop

2013-11-06

@Berit Borg Det ska vara 500 g fänkål.

Berit Borg

2013-11-05

Jag tycker också att det ska vara VIKT på fänkålen i stället för antal.

Camilla

2012-03-11

Oj, vilken överraskning att fänkål kunde vara så gott! Barnen åt och det kändes som en festsoppa med de goda toppingarna.

fialotte

2012-02-10

När soppan serverades riktigt het och fetaosten blev litet sådär halvsmält, mmm ... honungen till var också gott! Men själva soppan?? Man kunde nog kryddat något litet mer, eller så hade jag i för litet fänkål? De kan variera väldigt i storlek och det hade varit bra med ett tydligare mängdmått där. Att den var slät och mild gjorde den barnvänlig tillsammans med litet gott bröd.

Siv

2011-12-22

Fänkålssoppa

Liknande recept

Spara recept

Gnocchi med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Hummer med tre såser

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Jordnötsplättar

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Asiatisk laxsoppa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Morots- och ingefärssoppa

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Morotssoppa med saffransgrädde

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Lyxig örtsoppa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Saffranssoppa med gremolata

Betyg
Betyg
(32)