Fänkålssill
  • Tid 10 min + tid att dra

Fänkålssill

0 (0 betyg)

En fräsch sill i klar lag.

  • Tillagningstid 10 min + tid att dra
  • Ingredienser 8

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 840 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 0.5 msk fänkålsfrön
  • 1 liten fänkål
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl citronsaft pressad
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 liten citron, i tunna skivor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär sillen i ca 1 cm stora bitar och lägg i en skål. Rosta fänkålsfröna i en torr stekpanna tills de börjar dofta. Skiva fänkålen tunt, gärna med mandolin.

  2. 2

    Vänd runt sill och fänkål med olja, citronsaft, vinäger, salladslök och fänkålsfrön. Låt stå minst 30 min före servering. Garnera med citron.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Hej Ann-Christin, receptet kommer från tidningen Mer Smak, där den puclicerades ihop med ett annat sillrecept. Ingressen följde med därifrån, men är nu ändrad. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

  • Ann-Christin

    Vadå kompletterar den krämiga?