Fänkålssill

Fänkålssill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

En fräsch sill i klar lag.

Tillagningstid: 10 min + tid att dra
8 bufféportioner
  • 840 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 0.5 msk fänkålsfrön
  • 1 liten fänkål
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl citronsaft pressad
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 liten citron, i tunna skivor

Gör så här

  1. Skär sillen i ca 1 cm stora bitar och lägg i en skål. Rosta fänkålsfröna i en torr stekpanna tills de börjar dofta. Skiva fänkålen tunt, gärna med mandolin.
  2. Vänd runt sill och fänkål med olja, citronsaft, vinäger, salladslök och fänkålsfrön. Låt stå minst 30 min före servering. Garnera med citron.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-02-27

Hej Ann-Christin, receptet kommer från tidningen Mer Smak, där den puclicerades ihop med ett annat sillrecept. Ingressen följde med därifrån, men är nu ändrad. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Ann-Christin

2019-02-27

Vadå kompletterar den krämiga?

Fänkålssill
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 840 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 0.5 msk fänkålsfrön
  • 1 liten fänkål
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl citronsaft pressad
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 liten citron, i tunna skivor

Fänkålssill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

En fräsch sill i klar lag.

Tillagningstid: 10 min + tid att dra
8 bufféportioner

Gör så här

  1. Skär sillen i ca 1 cm stora bitar och lägg i en skål. Rosta fänkålsfröna i en torr stekpanna tills de börjar dofta. Skiva fänkålen tunt, gärna med mandolin.
  2. Vänd runt sill och fänkål med olja, citronsaft, vinäger, salladslök och fänkålsfrön. Låt stå minst 30 min före servering. Garnera med citron.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-02-27

Hej Ann-Christin, receptet kommer från tidningen Mer Smak, där den puclicerades ihop med ett annat sillrecept. Ingressen följde med därifrån, men är nu ändrad. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Ann-Christin

2019-02-27

Vadå kompletterar den krämiga?