Fänkålspotage

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Smakrik soppa på potatis och fänkål, toppas med riven cheddarost.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 500 g potatis, skalad och tärnad
  • 400 g fänkål, strimlad
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • neutral olja, till stekning
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 150 g riven cheddarost
  • Kumminfärskost
  • 2 tsk kumminfrön
  • 100 g cream cheese
  • bröd, hårt eller mjukt, till servering

Gör så här

  1. Fräs potatis, fänkål, lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll i vatten och smula ner buljongtärningarna.
  2. Koka tills allt är mjukt. Krossa potatis och fänkål lätt med en ballongvisp så buljongen blir krämig med lite bitar kvar. Servera soppan toppad med riven ost.
  3. Rosta kumminfröna i torr stekpanna och rör ner i färskosten. Servera med bröd.

Tips

Häll soppan i värmetåliga skålar, toppa med osten och gratinera i ugn på grilleffekt till fin färg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malena

2019-11-30

En fantastiskt god soppa i all sin enkelhet. Vi gratinerade soppan i ugnen och använde oss av kryddost.

Liknande recept

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(118)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(55)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Lökpaj med smördeg

(30)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g potatis, skalad och tärnad
  • 400 g fänkål, strimlad
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • neutral olja, till stekning
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 150 g riven cheddarost
  • Kumminfärskost
  • 2 tsk kumminfrön
  • 100 g cream cheese
  • bröd, hårt eller mjukt, till servering

Fänkålspotage

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Smakrik soppa på potatis och fänkål, toppas med riven cheddarost.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs potatis, fänkål, lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll i vatten och smula ner buljongtärningarna.
  2. Koka tills allt är mjukt. Krossa potatis och fänkål lätt med en ballongvisp så buljongen blir krämig med lite bitar kvar. Servera soppan toppad med riven ost.
  3. Rosta kumminfröna i torr stekpanna och rör ner i färskosten. Servera med bröd.

Tips

Häll soppan i värmetåliga skålar, toppa med osten och gratinera i ugn på grilleffekt till fin färg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malena

2019-11-30

En fantastiskt god soppa i all sin enkelhet. Vi gratinerade soppan i ugnen och använde oss av kryddost.

Liknande recept

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(118)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(55)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Lökpaj med smördeg

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies