För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fänkålsbröd med senapskräm

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Ett lite annorlunda bröd med smak av både färsk fänkål och fänkålsfrön.

Tillagningstid: 1 timme + 3 timmar jästid
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 2 tsk mortlade fänkålsfrön
  • 5 dl ljummet vatten 37º
  • 0.5 dl olivolja eller kallpressad rapsolja
  • 1 liter dinkelsikt eller vetemjöl
  • 1 tunt skivad fänkål
  • 1 tsk senapsfrön
  • 1 tsk flingsalt
  • 1.5 tsk salt
  • Senapskräm:
  • 200 g naturell färskost
  • 3 msk söt senap

Gör så här

  1. Rör ut jästen med salt, fänkålsfrön, vatten och hälften av oljan i en bunke.
  2. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en kladdig deg. Platta ut degen i en ugnssäker form (ca 25 x 35 cm) med bakplåtspapper. Strö över fänkål och senapsfrön.
  3. Låt jäsa minst 3 tim under bakduk. Ringla över resten av oljan och flingsalt och grädda brödet mitt i ugnen ca 45 min. Låt svalna på galler utan bakduk.

Senapskräm

  1. Blanda färskost och senap och servera till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Körsbärstomater bakade i ugn med örter och parmesanost

(15)

Grillade majskolvar med chili- och parmesansmör

(4)

Insalata caprese

(1)

Knäckebrödssallad med olivolja, mozzarella och tomat

(1)

Chilistekt halloumi

(75)

Ost- och örtbrytbröd

(2)

Kanapé med saffransfärskost och apelsin

(3)

Kålrabbi med gnocchi, basilika och parmesan

(17)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 25 g jäst
  • 2 tsk mortlade fänkålsfrön
  • 5 dl ljummet vatten 37º
  • 0.5 dl olivolja eller kallpressad rapsolja
  • 1 liter dinkelsikt eller vetemjöl
  • 1 tunt skivad fänkål
  • 1 tsk senapsfrön
  • 1 tsk flingsalt
  • 1.5 tsk salt
  • Senapskräm:
  • 200 g naturell färskost
  • 3 msk söt senap

Fänkålsbröd med senapskräm

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Ett lite annorlunda bröd med smak av både färsk fänkål och fänkålsfrön.

Tillagningstid: 1 timme + 3 timmar jästid
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen med salt, fänkålsfrön, vatten och hälften av oljan i en bunke.
  2. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en kladdig deg. Platta ut degen i en ugnssäker form (ca 25 x 35 cm) med bakplåtspapper. Strö över fänkål och senapsfrön.
  3. Låt jäsa minst 3 tim under bakduk. Ringla över resten av oljan och flingsalt och grädda brödet mitt i ugnen ca 45 min. Låt svalna på galler utan bakduk.

Senapskräm

  1. Blanda färskost och senap och servera till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Körsbärstomater bakade i ugn med örter och parmesanost

(15)

Grillade majskolvar med chili- och parmesansmör

(4)

Insalata caprese

(1)

Knäckebrödssallad med olivolja, mozzarella och tomat

(1)

Chilistekt halloumi

(75)

Ost- och örtbrytbröd

(2)

Kanapé med saffransfärskost och apelsin

(3)

Kålrabbi med gnocchi, basilika och parmesan

(17)