Fänkålsbröd med senapskräm

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Ett lite annorlunda bröd med smak av både färsk fänkål och fänkålsfrön.

Tillagningstid: 1 timme + 3 timmar jästid
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 25 g jäst
  • 2 tsk mortlade fänkålsfrön
  • 5 dl ljummet vatten 37º
  • 0.5 dl olivolja eller kallpressad rapsolja
  • 1 liter dinkelsikt eller vetemjöl
  • 1 tunt skivad fänkål
  • 1 tsk senapsfrön
  • 1 tsk flingsalt
  • 1.5 tsk salt
  • Senapskräm:
  • 200 g naturell färskost
  • 3 msk söt senap

Gör så här

  1. Rör ut jästen med salt, fänkålsfrön, vatten och hälften av oljan i en bunke.
  2. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en kladdig deg. Platta ut degen i en ugnssäker form (ca 25 x 35 cm) med bakplåtspapper. Strö över fänkål och senapsfrön.
  3. Låt jäsa minst 3 tim under bakduk. Ringla över resten av oljan och flingsalt och grädda brödet mitt i ugnen ca 45 min. Låt svalna på galler utan bakduk.

Senapskräm

  1. Blanda färskost och senap och servera till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

(6)

Örtvåfflor med brie

(13)

Örtgazpacho med citronfärskost

(25)

Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron

(3)

Oreganomarinerad fetaost

(2)

Rödbetor med chèvre och honung

(4)

Caprese på Mastios vis

(1)

Melonsallad med halloumi

(14)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 25 g jäst
  • 2 tsk mortlade fänkålsfrön
  • 5 dl ljummet vatten 37º
  • 0.5 dl olivolja eller kallpressad rapsolja
  • 1 liter dinkelsikt eller vetemjöl
  • 1 tunt skivad fänkål
  • 1 tsk senapsfrön
  • 1 tsk flingsalt
  • 1.5 tsk salt
  • Senapskräm:
  • 200 g naturell färskost
  • 3 msk söt senap

Fänkålsbröd med senapskräm

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Ett lite annorlunda bröd med smak av både färsk fänkål och fänkålsfrön.

Tillagningstid: 1 timme + 3 timmar jästid
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen med salt, fänkålsfrön, vatten och hälften av oljan i en bunke.
  2. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en kladdig deg. Platta ut degen i en ugnssäker form (ca 25 x 35 cm) med bakplåtspapper. Strö över fänkål och senapsfrön.
  3. Låt jäsa minst 3 tim under bakduk. Ringla över resten av oljan och flingsalt och grädda brödet mitt i ugnen ca 45 min. Låt svalna på galler utan bakduk.

Senapskräm

  1. Blanda färskost och senap och servera till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

(6)

Örtvåfflor med brie

(13)

Örtgazpacho med citronfärskost

(25)

Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron

(3)

Oreganomarinerad fetaost

(2)

Rödbetor med chèvre och honung

(4)

Caprese på Mastios vis

(1)

Melonsallad med halloumi

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies