Falafelbarens friterade aubergine

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Det här tillbehöret gör falafeln grymt mumsig!

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1 aubergine (ca 350 g)
  • 5 dl rapsolja till fritering
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär auberginen i bitar, 2–3 cm. Vänd runt i salt och låt stå 30 min i ett durkslag. Det gör att auberginen släpper vätska så att den inte suger upp så mycket olja vid friteringen.
  2. Hetta upp oljan i en kastrull eller stekpanna med höga kanter till 180°. Fritera hälften av auberginen i taget till fin färg. Lyft upp med hålslev eller tång och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Lägg vitlöken i citronsaften att marinera. Stek lök och tomatpuré i olja under omrörning ca 3 min. Tillsätt vitlöken med citronsaften och vatten. Låt småputtra ca 10 min och smaka av med salt och peppar. Vänd runt auberginen i såsen och toppa med koriander eller persilja.

Servering

Servera till falafel.

Tips

Låt oljan från friteringen kallna helt och häll över i en PET-flaska med lock. Använd snart igen till fritering eller släng flaskan. Olja i stora mängder är inte bra för våra avlopp.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kål- och färsfyllda vårrullar

(24)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Rostad majssallad

(2)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Kimchi på salladskål

(3)

Pak choi

(4)

Grillad halloumi med sallad

(14)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 aubergine (ca 350 g)
  • 5 dl rapsolja till fritering
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk salt

Falafelbarens friterade aubergine

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Det här tillbehöret gör falafeln grymt mumsig!

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär auberginen i bitar, 2–3 cm. Vänd runt i salt och låt stå 30 min i ett durkslag. Det gör att auberginen släpper vätska så att den inte suger upp så mycket olja vid friteringen.
  2. Hetta upp oljan i en kastrull eller stekpanna med höga kanter till 180°. Fritera hälften av auberginen i taget till fin färg. Lyft upp med hålslev eller tång och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Lägg vitlöken i citronsaften att marinera. Stek lök och tomatpuré i olja under omrörning ca 3 min. Tillsätt vitlöken med citronsaften och vatten. Låt småputtra ca 10 min och smaka av med salt och peppar. Vänd runt auberginen i såsen och toppa med koriander eller persilja.

Servering

Servera till falafel.

Tips

Låt oljan från friteringen kallna helt och häll över i en PET-flaska med lock. Använd snart igen till fritering eller släng flaskan. Olja i stora mängder är inte bra för våra avlopp.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kål- och färsfyllda vårrullar

(24)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Rostad majssallad

(2)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Kimchi på salladskål

(3)

Pak choi

(4)

Grillad halloumi med sallad

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies