Fajitas med mexikansk kålsallad

Fajitas med mexikansk kålsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Vi vet alla att fredagsmiddagen för många är tacos. Här kommer en till variant av god Tex Mex. Fyll tortillabröden med fajitaskryddad färs, salsa och en god kålsallad. Krossa tortillachips och strö över fyllningen för extra cruch.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
  • 500 g nötfärs Naturbeteskött
  • smör, till stekning
  • 3 msk fajita kryddmix
  • 200 g tortillachips
  • 1 burk Tex mex salsa
  • 8 tortillabröd
  • 250 g körsbärstomater, i klyftor
  • gräddfil
  • lime, i klyftor
  • Kålsallad:
  • 200 g strimlad vitkål, Hackat & Klart
  • 0.5 kruka koriander, hackad
  • 1 grön chili, tunt skivad
  • 0.5 lime, pressad saft
  • salt

Gör så här

  1. Blanda vitkål, koriander och chili. Smaka av med limesaft och salt.
  2. Stek färsen brun och smulig i smör, på hög värme. Tillsätt kryddmixen, stek en liten stund till och rör om ordentligt.
  3. Servera färsen och kålsalladen med alla tillbehören i de mjuka bröden.

Tips

För mindre kompakt färs – förvara i rumstemperatur i 10–15 min innan tillagning.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Dennis

2020-03-28

Favoriten när vi äter tacos. Vitkålssalladen med koriander och lime blir en härlig smakkombo till fajitakryddan.

Karla

2019-11-09

Super god enkelt och barnen gillar kålsalladen.

Fajitas med mexikansk kålsallad
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g nötfärs Naturbeteskött
  • smör, till stekning
  • 3 msk fajita kryddmix
  • 200 g tortillachips
  • 1 burk Tex mex salsa
  • 8 tortillabröd
  • 250 g körsbärstomater, i klyftor
  • gräddfil
  • lime, i klyftor
  • Kålsallad:
  • 200 g strimlad vitkål, Hackat & Klart
  • 0.5 kruka koriander, hackad
  • 1 grön chili, tunt skivad
  • 0.5 lime, pressad saft
  • salt

Fajitas med mexikansk kålsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Vi vet alla att fredagsmiddagen för många är tacos. Här kommer en till variant av god Tex Mex. Fyll tortillabröden med fajitaskryddad färs, salsa och en god kålsallad. Krossa tortillachips och strö över fyllningen för extra cruch.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda vitkål, koriander och chili. Smaka av med limesaft och salt.
  2. Stek färsen brun och smulig i smör, på hög värme. Tillsätt kryddmixen, stek en liten stund till och rör om ordentligt.
  3. Servera färsen och kålsalladen med alla tillbehören i de mjuka bröden.

Tips

För mindre kompakt färs – förvara i rumstemperatur i 10–15 min innan tillagning.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Dennis

2020-03-28

Favoriten när vi äter tacos. Vitkålssalladen med koriander och lime blir en härlig smakkombo till fajitakryddan.

Karla

2019-11-09

Super god enkelt och barnen gillar kålsalladen.