Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)

Betyg (1-5):
1 (1 betyg)

Recept från Elisabeth Johansson

Tillagningstid: 30 min + 1,5 tim i ugn
Ugnstemperatur:150º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 2.25 dl strösocker
  • 3 äggvitor
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 1.5 dl hasselnötskräm
  • pastellfärgade mintchokladkulor eller små chokladpåskägg
  • florsocker att pudra med

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Vispa ihop socker och äggvita i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett varmt vattenbad och vispa marängen varm för hand tills den är ca 60°.
  2. Ta bort bunken från kastrullen och fortsätt vispa med elvisp tills marängen svalnat helt. Vänd ner citronskalet och klicka upp marängen med hjälp av två matskedar på en plåt med bakplåtspapper i åtta lika stora klickar.
  3. Forma en fördjupning i varje maräng med baksidan av en sked. Ställ in plåten mitt i ugnen och sänk temperaturen till 100°. Grädda ca 1 ½ timme, de är färdiga när de är torra i botten och släpper från bakplåtspapperet. Ta ut och låt marängerna svalna.
  4. Värm nötkrämen så den blir lösare i konsistensen och spritsa på marängerna. Lägg godiskulor ovanpå. Pudra ev med florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(6)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Marängöverbakade jordgubbar med passionsfrukt

(38)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Min godaste rabarberpaj

(27)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Vit chokladkladdkaka

(180)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2.25 dl strösocker
  • 3 äggvitor
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 1.5 dl hasselnötskräm
  • pastellfärgade mintchokladkulor eller små chokladpåskägg
  • florsocker att pudra med

Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)

Betyg (1-5):
1 (1 betyg)

Recept från Elisabeth Johansson

Tillagningstid: 30 min + 1,5 tim i ugn
Ugnstemperatur:150º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Vispa ihop socker och äggvita i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett varmt vattenbad och vispa marängen varm för hand tills den är ca 60°.
  2. Ta bort bunken från kastrullen och fortsätt vispa med elvisp tills marängen svalnat helt. Vänd ner citronskalet och klicka upp marängen med hjälp av två matskedar på en plåt med bakplåtspapper i åtta lika stora klickar.
  3. Forma en fördjupning i varje maräng med baksidan av en sked. Ställ in plåten mitt i ugnen och sänk temperaturen till 100°. Grädda ca 1 ½ timme, de är färdiga när de är torra i botten och släpper från bakplåtspapperet. Ta ut och låt marängerna svalna.
  4. Värm nötkrämen så den blir lösare i konsistensen och spritsa på marängerna. Lägg godiskulor ovanpå. Pudra ev med florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(6)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Marängöverbakade jordgubbar med passionsfrukt

(38)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Min godaste rabarberpaj

(27)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Vit chokladkladdkaka

(180)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies