Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)

Betyg (1-5):
1 (1 betyg)

Recept från Elisabeth Johansson

Tillagningstid: 30 min + 1,5 tim i ugn
Ugnstemperatur:150º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 st
  • 2.25 dl strösocker
  • 3 äggvitor
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • Fyllning
  • 1.5 dl hasselnötskräm
  • pastellfärgade mintchokladkulor eller små chokladpåskägg
  • florsocker att pudra med

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Vispa ihop socker och äggvita i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett varmt vattenbad och vispa marängen varm för hand tills den är ca 60°.
  2. Ta bort bunken från kastrullen och fortsätt vispa med elvisp tills marängen svalnat helt. Vänd ner citronskalet och klicka upp marängen med hjälp av två matskedar på en plåt med bakplåtspapper i åtta lika stora klickar.
  3. Forma en fördjupning i varje maräng med baksidan av en sked. Ställ in plåten mitt i ugnen och sänk temperaturen till 100°. Grädda ca 1 ½ timme, de är färdiga när de är torra i botten och släpper från bakplåtspapperet. Ta ut och låt marängerna svalna.
  4. Värm nötkrämen så den blir lösare i konsistensen och spritsa på marängerna. Lägg godiskulor ovanpå. Pudra ev med florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Kladdkaka grundrecept - Coop

(778)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)
6 st
  • Ingredienser 6 st
  • 2.25 dl strösocker
  • 3 äggvitor
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • Fyllning
  • 1.5 dl hasselnötskräm
  • pastellfärgade mintchokladkulor eller små chokladpåskägg
  • florsocker att pudra med

Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)

Betyg (1-5):
1 (1 betyg)

Recept från Elisabeth Johansson

Tillagningstid: 30 min + 1,5 tim i ugn
Ugnstemperatur:150º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Vispa ihop socker och äggvita i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett varmt vattenbad och vispa marängen varm för hand tills den är ca 60°.
  2. Ta bort bunken från kastrullen och fortsätt vispa med elvisp tills marängen svalnat helt. Vänd ner citronskalet och klicka upp marängen med hjälp av två matskedar på en plåt med bakplåtspapper i åtta lika stora klickar.
  3. Forma en fördjupning i varje maräng med baksidan av en sked. Ställ in plåten mitt i ugnen och sänk temperaturen till 100°. Grädda ca 1 ½ timme, de är färdiga när de är torra i botten och släpper från bakplåtspapperet. Ta ut och låt marängerna svalna.
  4. Värm nötkrämen så den blir lösare i konsistensen och spritsa på marängerna. Lägg godiskulor ovanpå. Pudra ev med florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Kladdkaka grundrecept - Coop

(778)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies