
Entrévåfflor
Betyg (1-5):
Frasiga smördegsvåfflor med purjofyllning, serverade med en klick gräddfil, caviar och rödlök.
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 150 g strimlad purjolök
- 3 msk smör
- svartpeppar
- 300 g tinade fryst smördeg
- salt
- Tillbehör:
- 2 dl gräddfil eller crème fraiche (eller efter smak)
- 75 g röd caviar (eller efter smak)
- 4 msk hackad rödlök eller dill
Gör så här
- Stek löken i smör i en panna. Salta och peppra och låt svalna.
- Kavla ut smördegsplattorna så mycket att de passar våffeljärnet i storlek. Bred ut löken på två av plattorna och täck med de andra. Kläm till runt kanterna. Lägg dem i våffeljärnet, skär bort överflödig deg och grädda tills smördegen fått fin färg. Skilj hjärtana åt.
- Servera våfflorna varma eller kalla med gräddfil eller crème fraiche, en klick caviar och lök eller dill.
Liknande recept
Entrévåfflor
Betyg (1-5):
Frasiga smördegsvåfflor med purjofyllning, serverade med en klick gräddfil, caviar och rödlök.
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Stek löken i smör i en panna. Salta och peppra och låt svalna.
- Kavla ut smördegsplattorna så mycket att de passar våffeljärnet i storlek. Bred ut löken på två av plattorna och täck med de andra. Kläm till runt kanterna. Lägg dem i våffeljärnet, skär bort överflödig deg och grädda tills smördegen fått fin färg. Skilj hjärtana åt.
- Servera våfflorna varma eller kalla med gräddfil eller crème fraiche, en klick caviar och lök eller dill.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!