Entrévåfflor

Betyg (1-5):
2.55 (11 betyg)

Frasiga smördegsvåfflor med purjofyllning, serverade med en klick gräddfil, caviar och rödlök.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 150 g strimlad purjolök
  • 3 msk smör
  • svartpeppar
  • 300 g tinade fryst smördeg
  • Tillbehör:
  • 2 dl gräddfil eller crème fraiche (eller efter smak)
  • 75 g röd caviar (eller efter smak)
  • 4 msk hackad rödlök eller dill

Gör så här

  1. Stek löken i smör i en panna. Salta och peppra och låt svalna.
  2. Kavla ut smördegsplattorna så mycket att de passar våffeljärnet i storlek. Bred ut löken på två av plattorna och täck med de andra. Kläm till runt kanterna. Lägg dem i våffeljärnet, skär bort överflödig deg och grädda tills smördegen fått fin färg. Skilj hjärtana åt.
  3. Servera våfflorna varma eller kalla med gräddfil eller crème fraiche, en klick caviar och lök eller dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Skagenröra

(29)

Krämig wasabisill

(6)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Vegopiroger

(8)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 150 g strimlad purjolök
  • 3 msk smör
  • svartpeppar
  • 300 g tinade fryst smördeg
  • Tillbehör:
  • 2 dl gräddfil eller crème fraiche (eller efter smak)
  • 75 g röd caviar (eller efter smak)
  • 4 msk hackad rödlök eller dill

Entrévåfflor

Betyg (1-5):
2.55 (11 betyg)

Frasiga smördegsvåfflor med purjofyllning, serverade med en klick gräddfil, caviar och rödlök.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek löken i smör i en panna. Salta och peppra och låt svalna.
  2. Kavla ut smördegsplattorna så mycket att de passar våffeljärnet i storlek. Bred ut löken på två av plattorna och täck med de andra. Kläm till runt kanterna. Lägg dem i våffeljärnet, skär bort överflödig deg och grädda tills smördegen fått fin färg. Skilj hjärtana åt.
  3. Servera våfflorna varma eller kalla med gräddfil eller crème fraiche, en klick caviar och lök eller dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Skagenröra

(29)

Krämig wasabisill

(6)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Vegopiroger

(8)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies