Entrecôtespett och kikärtssallad med fetaost

Betyg (1-5):
3.01 (74 betyg)

Härlig sommarlunch med matig sallad och gott grillat kött.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Kikärtssallad med fetaost:
  • 800 g kikärtor
  • 200 g fetaost
  • 250 g gröna oliver
  • 1 urkärnad och strimlad paprika
  • 0.5 fint skivad rödlök
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar, efter smak
  • 2 dl plockad bladpersilja
  • 1 krm salt, efter smak
  • Entrecôtespett:
  • 600 g entrecôte, rygg- eller rostbiff
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 msk mörkt muskovadosocker
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Kikärtssallad: Skölj kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg ärterna i en rymlig skål. Smula i fetaost, tillsätt oliver, paprika och lök. Blanda citronskal, pressad citron, olja, salt och peppar och häll över salladen. Vänd sist ner persiljan.

Entrecôtespett

  1. Skär köttet i kuber, 3-4 centimeter stora. Blanda salt, socker, paprikapulver, kajennpeppar och vitlök. Lägg kuberna i en skål, strö över hälften av kryddblandningen, blanda ordentligt, strö över resten av kryddblandningen och blanda igen.
  2. Trä upp kuberna på spett (blötlagda om det är träspett). Grilla runt om, cirka 5 minuter sammanlagt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Örtfylld lammstek med feta

(9)

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)

Grillad entrecôte med svensk örtpesto

(1)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Barnens enkla pastasallad

(17)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(0)

Angusbiff med grillad sötpotatis och fetaostkräm

(1)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)
16 st
  • Kikärtssallad med fetaost:
  • 800 g kikärtor
  • 200 g fetaost
  • 250 g gröna oliver
  • 1 urkärnad och strimlad paprika
  • 0.5 fint skivad rödlök
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar, efter smak
  • 2 dl plockad bladpersilja
  • 1 krm salt, efter smak
  • Entrecôtespett:
  • 600 g entrecôte, rygg- eller rostbiff
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 msk mörkt muskovadosocker
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor

Entrecôtespett och kikärtssallad med fetaost

Betyg (1-5):
3.01 (74 betyg)

Härlig sommarlunch med matig sallad och gott grillat kött.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kikärtssallad: Skölj kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg ärterna i en rymlig skål. Smula i fetaost, tillsätt oliver, paprika och lök. Blanda citronskal, pressad citron, olja, salt och peppar och häll över salladen. Vänd sist ner persiljan.

Entrecôtespett

  1. Skär köttet i kuber, 3-4 centimeter stora. Blanda salt, socker, paprikapulver, kajennpeppar och vitlök. Lägg kuberna i en skål, strö över hälften av kryddblandningen, blanda ordentligt, strö över resten av kryddblandningen och blanda igen.
  2. Trä upp kuberna på spett (blötlagda om det är träspett). Grilla runt om, cirka 5 minuter sammanlagt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Örtfylld lammstek med feta

(9)

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)

Grillad entrecôte med svensk örtpesto

(1)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Barnens enkla pastasallad

(17)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(0)

Angusbiff med grillad sötpotatis och fetaostkräm

(1)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies