Entrecôte med svartrotsgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
1.6 (5 betyg)

En aromatisk kötträtt som passar bra till smörstekt svamp.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g entrecôte, 1 skiva/portion
  • 1 msk matfett till stekning
  • 1 krm peppar, till stekning
  • 2 krm salt, till stekning
  • Svartrotsgratäng:
  • 1 liten finstrimlad purjolök
  • 1 msk smör eller margarin, till stekning
  • 2 skalade svartrötter, i 1 cm skivor
  • 3 skalade, skivade potatisar
  • 1 dl vatten
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm peppar
  • 2 krm salt
  • Tillbehör:
  • 120 g fräst svamp, t ex kantareller

Gör så här

  1. Fräs purjon i fettet i en kastrull.
    Lägg i svartrötter och potatis. Tillsätt vatten och buljongtärning.
    Koka tills potatisen är mjuk, ca 10 min.
    Häll på grädden, koka upp och smaka av med salt och peppar.
    Häll alltsammans i en ugnsform och strö över osten.
    Gratinera i övre delen av ugnen 8-10 minuter.
  2. Stek eller grilla under tiden köttet 3-4 min per sida.
    Servera kött och gratäng med svampen och en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Örtfylld lammstek med rotselleripuré

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lammrostbiff med rödvinssås och tunt skivade rostade rotfrukter

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Bourguignongryta med rotfruktskross

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Burgare med röd slaw och stekt bröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pasta bolognese

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Pannbiff med löksås och syrade morötter

Betyg
Betyg
(8)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g entrecôte, 1 skiva/portion
  • 1 msk matfett till stekning
  • 1 krm peppar, till stekning
  • 2 krm salt, till stekning
  • Svartrotsgratäng:
  • 1 liten finstrimlad purjolök
  • 1 msk smör eller margarin, till stekning
  • 2 skalade svartrötter, i 1 cm skivor
  • 3 skalade, skivade potatisar
  • 1 dl vatten
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm peppar
  • 2 krm salt
  • Tillbehör:
  • 120 g fräst svamp, t ex kantareller

Entrecôte med svartrotsgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
1.6 (5 betyg)

En aromatisk kötträtt som passar bra till smörstekt svamp.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs purjon i fettet i en kastrull.
    Lägg i svartrötter och potatis. Tillsätt vatten och buljongtärning.
    Koka tills potatisen är mjuk, ca 10 min.
    Häll på grädden, koka upp och smaka av med salt och peppar.
    Häll alltsammans i en ugnsform och strö över osten.
    Gratinera i övre delen av ugnen 8-10 minuter.
  2. Stek eller grilla under tiden köttet 3-4 min per sida.
    Servera kött och gratäng med svampen och en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Örtfylld lammstek med rotselleripuré

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lammrostbiff med rödvinssås och tunt skivade rostade rotfrukter

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Bourguignongryta med rotfruktskross

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Burgare med röd slaw och stekt bröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pasta bolognese

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Pannbiff med löksås och syrade morötter

Betyg
Betyg
(8)