Entrecôte med svartrotsgratäng

Betyg (1-5):
1.6 (5 betyg)

En aromatisk kötträtt som passar bra till smörstekt svamp.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 500 g entrecôte, 1 skiva/portion
  • 1 msk matfett till stekning
  • 1 krm peppar, till stekning
  • Svartrotsgratäng:
  • 1 liten finstrimlad purjolök
  • 1 msk smör eller margarin, till stekning
  • 2 skalade svartrötter, i 1 cm skivor
  • 3 skalade, skivade potatisar
  • 1 dl vatten
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm peppar
  • Tillbehör:
  • 120 g fräst svamp, t ex kantareller

Gör så här

  1. Fräs purjon i fettet i en kastrull.<br> Lägg i svartrötter och potatis. Tillsätt vatten och buljongtärning.<br> Koka tills potatisen är mjuk, ca 10 min. <br>Häll på grädden, koka upp och smaka av med salt och peppar.<br> Häll alltsammans i en ugnsform och strö över osten. <br>Gratinera i övre delen av ugnen 8-10 minuter.
  2. Stek eller grilla under tiden köttet 3-4 min per sida.<br> Servera kött och gratäng med svampen och en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Boeuf bourguignon med rotselleri

(35)

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(7)

Helstekt fläskfilé med rotfruktsgratäng toppad med västerbottensost

(8)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(2)

Pizza med olika topping

(1)

Lammfärsbiffar med smörstekt kål och rostad rotselleri

(5)

Rustik bondgryta

(34)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g entrecôte, 1 skiva/portion
  • 1 msk matfett till stekning
  • 1 krm peppar, till stekning
  • Svartrotsgratäng:
  • 1 liten finstrimlad purjolök
  • 1 msk smör eller margarin, till stekning
  • 2 skalade svartrötter, i 1 cm skivor
  • 3 skalade, skivade potatisar
  • 1 dl vatten
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm peppar
  • Tillbehör:
  • 120 g fräst svamp, t ex kantareller

Entrecôte med svartrotsgratäng

Betyg (1-5):
1.6 (5 betyg)

En aromatisk kötträtt som passar bra till smörstekt svamp.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs purjon i fettet i en kastrull.<br> Lägg i svartrötter och potatis. Tillsätt vatten och buljongtärning.<br> Koka tills potatisen är mjuk, ca 10 min. <br>Häll på grädden, koka upp och smaka av med salt och peppar.<br> Häll alltsammans i en ugnsform och strö över osten. <br>Gratinera i övre delen av ugnen 8-10 minuter.
  2. Stek eller grilla under tiden köttet 3-4 min per sida.<br> Servera kött och gratäng med svampen och en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Boeuf bourguignon med rotselleri

(35)

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(7)

Helstekt fläskfilé med rotfruktsgratäng toppad med västerbottensost

(8)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(2)

Pizza med olika topping

(1)

Lammfärsbiffar med smörstekt kål och rostad rotselleri

(5)

Rustik bondgryta

(34)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies