För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Entrecôte med svartrotsgratäng

Betyg (1-5):
1.6 (5 betyg)

En aromatisk kötträtt som passar bra till smörstekt svamp.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g entrecôte, 1 skiva/portion
  • 1 msk matfett till stekning
  • 1 krm peppar, till stekning
  • 2 krm salt, till stekning
  • Svartrotsgratäng:
  • 1 liten finstrimlad purjolök
  • 1 msk smör eller margarin, till stekning
  • 2 skalade svartrötter, i 1 cm skivor
  • 3 skalade, skivade potatisar
  • 1 dl vatten
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm peppar
  • 2 krm salt
  • Tillbehör:
  • 120 g fräst svamp, t ex kantareller

Gör så här

  1. Fräs purjon i fettet i en kastrull.<br> Lägg i svartrötter och potatis. Tillsätt vatten och buljongtärning.<br> Koka tills potatisen är mjuk, ca 10 min. <br>Häll på grädden, koka upp och smaka av med salt och peppar.<br> Häll alltsammans i en ugnsform och strö över osten. <br>Gratinera i övre delen av ugnen 8-10 minuter.
  2. Stek eller grilla under tiden köttet 3-4 min per sida.<br> Servera kött och gratäng med svampen och en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pannbiff med löksås och syrade morötter

(7)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Örtfylld lammstek med rotselleripuré

(9)

Lammfärsburgare med ugnsrostade rödbetor

(8)

Lammrostbiff med rödvinssås och tunt skivade rostade rotfrukter

(2)

Varm rostbiffssallad med olivsalsa

(5)

Pasta bolognese

(36)

Viltgryta med rotfrukter

(25)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g entrecôte, 1 skiva/portion
  • 1 msk matfett till stekning
  • 1 krm peppar, till stekning
  • 2 krm salt, till stekning
  • Svartrotsgratäng:
  • 1 liten finstrimlad purjolök
  • 1 msk smör eller margarin, till stekning
  • 2 skalade svartrötter, i 1 cm skivor
  • 3 skalade, skivade potatisar
  • 1 dl vatten
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm peppar
  • 2 krm salt
  • Tillbehör:
  • 120 g fräst svamp, t ex kantareller

Entrecôte med svartrotsgratäng

Betyg (1-5):
1.6 (5 betyg)

En aromatisk kötträtt som passar bra till smörstekt svamp.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs purjon i fettet i en kastrull.<br> Lägg i svartrötter och potatis. Tillsätt vatten och buljongtärning.<br> Koka tills potatisen är mjuk, ca 10 min. <br>Häll på grädden, koka upp och smaka av med salt och peppar.<br> Häll alltsammans i en ugnsform och strö över osten. <br>Gratinera i övre delen av ugnen 8-10 minuter.
  2. Stek eller grilla under tiden köttet 3-4 min per sida.<br> Servera kött och gratäng med svampen och en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pannbiff med löksås och syrade morötter

(7)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Örtfylld lammstek med rotselleripuré

(9)

Lammfärsburgare med ugnsrostade rödbetor

(8)

Lammrostbiff med rödvinssås och tunt skivade rostade rotfrukter

(2)

Varm rostbiffssallad med olivsalsa

(5)

Pasta bolognese

(36)

Viltgryta med rotfrukter

(25)