För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Entrecôte med bearnaise och fyllda tomater

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Saftig stek med ett grönt tillbehör.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g entrecôte, 1 skiva/portion
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör eller margarin, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Fyllda tomater:
  • 4 tomater
  • 1 hel vitlök i skalade klyftor
  • 1 dl basilika
  • 1 dl crème fraiche, gärna lätt
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 4 msk bearnaisesås
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 liter blandad sallad

Gör så här

  1. Börja med tomaterna. Koka vitlöksklyftorna i vatten ca 5 minuter. Häll bort vattnet och låt klyftorna svalna. Finfördela dem och basilikabladen i mixer/matberedare/mortel. Tillsätt crème fraiche och blanda till en jämn massa. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär av ett lock på varje tomat och gröp ur lite av innehållet med en sked. Fyll tomaterna med purén och sätt eventuellt tillbaka locket.
  3. Värm eventuellt såsen enligt förpackningen. Stek köttet i fettet, salta och peppra. Servera det med kall eller ljummen sås och tomater överströdda med pepparrot och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pumpapaj

(14)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Auberginesoppa med bönor

(10)

Färsk linguini med pesto och tomatsås

(5)

Grillad lättrökt kotlett och vitlöksbröd med persilja

(0)

Sashimilax med sallad

(8)

Sötpotatissoppa med rostad majs

(22)

Marinerade grillade grönsaker

(9)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g entrecôte, 1 skiva/portion
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör eller margarin, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Fyllda tomater:
  • 4 tomater
  • 1 hel vitlök i skalade klyftor
  • 1 dl basilika
  • 1 dl crème fraiche, gärna lätt
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 4 msk bearnaisesås
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 liter blandad sallad

Entrecôte med bearnaise och fyllda tomater

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Saftig stek med ett grönt tillbehör.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med tomaterna. Koka vitlöksklyftorna i vatten ca 5 minuter. Häll bort vattnet och låt klyftorna svalna. Finfördela dem och basilikabladen i mixer/matberedare/mortel. Tillsätt crème fraiche och blanda till en jämn massa. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär av ett lock på varje tomat och gröp ur lite av innehållet med en sked. Fyll tomaterna med purén och sätt eventuellt tillbaka locket.
  3. Värm eventuellt såsen enligt förpackningen. Stek köttet i fettet, salta och peppra. Servera det med kall eller ljummen sås och tomater överströdda med pepparrot och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pumpapaj

(14)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Auberginesoppa med bönor

(10)

Färsk linguini med pesto och tomatsås

(5)

Grillad lättrökt kotlett och vitlöksbröd med persilja

(0)

Sashimilax med sallad

(8)

Sötpotatissoppa med rostad majs

(22)

Marinerade grillade grönsaker

(9)