
Entrecôte med bearnaise och fyllda tomater
Betyg (1-5):
Saftig stek med ett grönt tillbehör.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g entrecôte, 1 skiva/portion
- 1 tsk svartpeppar
- 1 msk smör eller margarin, till stekning
- 1 tsk salt
- Fyllda tomater:
- 4 tomater
- 1 hel vitlök i skalade klyftor
- 1 dl basilika
- 1 dl crème fraiche, gärna lätt
- 0.5 tsk peppar
- 0.5 tsk salt
- Tillbehör:
- 4 msk bearnaisesås
- 2 msk riven pepparrot
- 1 liter blandad sallad
Gör så här
- Börja med tomaterna. Koka vitlöksklyftorna i vatten ca 5 minuter. Häll bort vattnet och låt klyftorna svalna. Finfördela dem och basilikabladen i mixer/matberedare/mortel. Tillsätt crème fraiche och blanda till en jämn massa. Smaka av med salt och peppar.
- Skär av ett lock på varje tomat och gröp ur lite av innehållet med en sked. Fyll tomaterna med purén och sätt eventuellt tillbaka locket.
- Värm eventuellt såsen enligt förpackningen. Stek köttet i fettet, salta och peppra. Servera det med kall eller ljummen sås och tomater överströdda med pepparrot och sallad.
Liknande recept
Entrecôte med bearnaise och fyllda tomater
Betyg (1-5):
Saftig stek med ett grönt tillbehör.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Börja med tomaterna. Koka vitlöksklyftorna i vatten ca 5 minuter. Häll bort vattnet och låt klyftorna svalna. Finfördela dem och basilikabladen i mixer/matberedare/mortel. Tillsätt crème fraiche och blanda till en jämn massa. Smaka av med salt och peppar.
- Skär av ett lock på varje tomat och gröp ur lite av innehållet med en sked. Fyll tomaterna med purén och sätt eventuellt tillbaka locket.
- Värm eventuellt såsen enligt förpackningen. Stek köttet i fettet, salta och peppra. Servera det med kall eller ljummen sås och tomater överströdda med pepparrot och sallad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!