Entrecôte med bearnaise och fyllda tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Saftig stek med ett grönt tillbehör.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g entrecôte, 1 skiva/portion
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör eller margarin, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Fyllda tomater:
  • 4 tomater
  • 1 hel vitlök i skalade klyftor
  • 1 dl basilika
  • 1 dl crème fraiche, gärna lätt
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 4 msk bearnaisesås
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 liter blandad sallad

Gör så här

  1. Börja med tomaterna. Koka vitlöksklyftorna i vatten ca 5 minuter. Häll bort vattnet och låt klyftorna svalna. Finfördela dem och basilikabladen i mixer/matberedare/mortel. Tillsätt crème fraiche och blanda till en jämn massa. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär av ett lock på varje tomat och gröp ur lite av innehållet med en sked. Fyll tomaterna med purén och sätt eventuellt tillbaka locket.
  3. Värm eventuellt såsen enligt förpackningen. Stek köttet i fettet, salta och peppra. Servera det med kall eller ljummen sås och tomater överströdda med pepparrot och sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grahamspaj med spenat och dill

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fisktaco

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rostad tomatsoppa med tortellini

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Broccoli- och potatissoppa

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Färsk linguini med pesto och tomatsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fisk i ugn med kokosmjölk

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Pita med bönbiffar, guacamole och ingefärspicklad rotfruktsjulienne

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fiskgryta med tomat och curry

Betyg
Betyg
(29)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g entrecôte, 1 skiva/portion
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör eller margarin, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Fyllda tomater:
  • 4 tomater
  • 1 hel vitlök i skalade klyftor
  • 1 dl basilika
  • 1 dl crème fraiche, gärna lätt
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 4 msk bearnaisesås
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 liter blandad sallad

Entrecôte med bearnaise och fyllda tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Saftig stek med ett grönt tillbehör.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med tomaterna. Koka vitlöksklyftorna i vatten ca 5 minuter. Häll bort vattnet och låt klyftorna svalna. Finfördela dem och basilikabladen i mixer/matberedare/mortel. Tillsätt crème fraiche och blanda till en jämn massa. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär av ett lock på varje tomat och gröp ur lite av innehållet med en sked. Fyll tomaterna med purén och sätt eventuellt tillbaka locket.
  3. Värm eventuellt såsen enligt förpackningen. Stek köttet i fettet, salta och peppra. Servera det med kall eller ljummen sås och tomater överströdda med pepparrot och sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grahamspaj med spenat och dill

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fisktaco

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rostad tomatsoppa med tortellini

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Broccoli- och potatissoppa

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Färsk linguini med pesto och tomatsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fisk i ugn med kokosmjölk

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Pita med bönbiffar, guacamole och ingefärspicklad rotfruktsjulienne

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fiskgryta med tomat och curry

Betyg
Betyg
(29)