För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Enkel vaniljsås

Betyg (1-5):
3.55 (22 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 ägg
  • 2 msk socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 4 dl mjölk (3%) eller matlagningsgrädde
  • 2 msk vaniljsocker eller vanillinsocker eller 1 msk Vanila
  • vispad grädde

Gör så här

  1. Blanda allt utom vaniljsockret i en kastrull. Sjud blandningen på svag värme tills såsen tjocknat, vispa hela tiden. Såsen ska inte koka, då stelnar ägget och såsen skär sig. Använd inte stålvisp till rätter med ägg, för då blir såsen lätt gråaktig.
  2. Häll upp såsen och vispa i den då och då tills den svalnat. Späd ev såsen med 0,5-1 dl mjölk eller grädde. Smaksätt med vaniljsocker när den kallnat. Blanda den ev med vispad grädde strax före serveringen.
  3. Servera till fruktefterrätter och pajer.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jojo

2016-04-17

Tipsen stämmer bra😊Det går att använda vaniljstång oxå om du lägger i den i mjölken från början och sedan skrapar ur fröna. Gott!

9 maj 2014

2014-05-09

God snabb, enkel och bra!! Går enkelt att göra mjölkfri! Bara naturliga ingredienser i! Stort plus!!

Albin

2013-05-23

Tipsen stämmer inte!

Pernilla

2013-02-24

Alldeles för tunn smak så satsa hellre på riktiga ingredienser som grädde och vaniljstång. Annars kan man hellre köpa Marsanpulver och vispa ut i kall mjölk för det blir godare än denna visserligen enkla men värdelösa variant.

Liknande recept

Saffranspannkaka

(12)

Citron- och kardemummayoghurt

(0)

Vaniljkräm

(72)

Grillade aprikoser med vispad vanilj crème fraiche

(1)

Saffransplättar med hallonsylt

(6)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Crème brûlée - grundrecept

(125)

Gammaldags vaniljglass

(18)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 ägg
  • 2 msk socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 4 dl mjölk (3%) eller matlagningsgrädde
  • 2 msk vaniljsocker eller vanillinsocker eller 1 msk Vanila
  • vispad grädde

Enkel vaniljsås

Betyg (1-5):
3.55 (22 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda allt utom vaniljsockret i en kastrull. Sjud blandningen på svag värme tills såsen tjocknat, vispa hela tiden. Såsen ska inte koka, då stelnar ägget och såsen skär sig. Använd inte stålvisp till rätter med ägg, för då blir såsen lätt gråaktig.
  2. Häll upp såsen och vispa i den då och då tills den svalnat. Späd ev såsen med 0,5-1 dl mjölk eller grädde. Smaksätt med vaniljsocker när den kallnat. Blanda den ev med vispad grädde strax före serveringen.
  3. Servera till fruktefterrätter och pajer.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jojo

2016-04-17

Tipsen stämmer bra😊Det går att använda vaniljstång oxå om du lägger i den i mjölken från början och sedan skrapar ur fröna. Gott!

9 maj 2014

2014-05-09

God snabb, enkel och bra!! Går enkelt att göra mjölkfri! Bara naturliga ingredienser i! Stort plus!!

Albin

2013-05-23

Tipsen stämmer inte!

Pernilla

2013-02-24

Alldeles för tunn smak så satsa hellre på riktiga ingredienser som grädde och vaniljstång. Annars kan man hellre köpa Marsanpulver och vispa ut i kall mjölk för det blir godare än denna visserligen enkla men värdelösa variant.

Liknande recept

Saffranspannkaka

(12)

Citron- och kardemummayoghurt

(0)

Vaniljkräm

(72)

Grillade aprikoser med vispad vanilj crème fraiche

(1)

Saffransplättar med hallonsylt

(6)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Crème brûlée - grundrecept

(125)

Gammaldags vaniljglass

(18)