Enkel nasi goreng med kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.06 (34 betyg)

Nasi goreng - en riktig klassiker i det indonesiska köket med smak av curry, lök och chili. Här med kyckling och mandel, servera med ris och stekt ägg. Supergott!

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl basmatiris
  • 2 ägg
  • 1 msk vatten
  • 2 msk mandel olja eller annan olja
  • 400 g strimlad kycklingfilé
  • 1.5 msk curry
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 tsk hackad, urkärnad chili
  • 2 dl hackad mandel
  • 2 msk ketjap manis, eller annan söt soja
  • 200 g haricots verts
  • 4 hackade salladslökar

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Vispa ihop ägg och vatten med en gaffel och stek det som en pannkaka, cirka 2 minuter tills äggen stannat. Vänd upp pannkakan på en skärbräda och hacka eller skär i smala strimlor.
  2. 2. Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna eller wok. Stek kyckling och curry cirka 3 minuter. Tillsätt lök, vitlök, chili, mandel, ketchap manis samt haricots verts och rör om ordentligt.
  3. Blanda ner ris och äggstrimlor, toppa med salladslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Niclas

2016-09-22

Skall testa imorgon. Undrar varför det står 225 graders ugnsvärme?

Liknande recept

Spara recept

Stekt ris med kyckling

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tandoorikyckling med ris

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Thaikyckling med linser och röd curry

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Stekt ris med curry och kycklingfärs

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Basilikarisotto med krispigt kycklingben

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Syrlig kycklinggryta med smak av kanel

Betyg
Betyg
(30)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl basmatiris
  • 2 ägg
  • 1 msk vatten
  • 2 msk mandel olja eller annan olja
  • 400 g strimlad kycklingfilé
  • 1.5 msk curry
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 tsk hackad, urkärnad chili
  • 2 dl hackad mandel
  • 2 msk ketjap manis, eller annan söt soja
  • 200 g haricots verts
  • 4 hackade salladslökar

Enkel nasi goreng med kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.06 (34 betyg)

Nasi goreng - en riktig klassiker i det indonesiska köket med smak av curry, lök och chili. Här med kyckling och mandel, servera med ris och stekt ägg. Supergott!

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Vispa ihop ägg och vatten med en gaffel och stek det som en pannkaka, cirka 2 minuter tills äggen stannat. Vänd upp pannkakan på en skärbräda och hacka eller skär i smala strimlor.
  2. 2. Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna eller wok. Stek kyckling och curry cirka 3 minuter. Tillsätt lök, vitlök, chili, mandel, ketchap manis samt haricots verts och rör om ordentligt.
  3. Blanda ner ris och äggstrimlor, toppa med salladslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Niclas

2016-09-22

Skall testa imorgon. Undrar varför det står 225 graders ugnsvärme?

Liknande recept

Spara recept

Stekt ris med kyckling

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tandoorikyckling med ris

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Thaikyckling med linser och röd curry

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Stekt ris med curry och kycklingfärs

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Basilikarisotto med krispigt kycklingben

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Syrlig kycklinggryta med smak av kanel

Betyg
Betyg
(30)