För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Enkel linsgryta

Betyg (1-5):
3.76 (25 betyg)

Enkel gryta med röda linser, paprika och tomater som toppas med skivad chorizo och persilja. Lättlagad och god vardagsmiddag med kryddig korv och linser, mums!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 hackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tärnad grön paprika
  • 800 g skalade tomater, 2 burkar
  • 2.5 dl vatten
  • 3 dl röda linser
  • 1 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
  • 1 msk sambal oelek
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 tsk olivolja
  • 4 skivade chorizo
  • 1 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Stek lök och vitlök i olja i en kastrull utan att de får färg. Lägg i paprika, tomater, vatten, sköljda linser, buljongtärning och smaka av med sambal och salt. Låt koka på svag värme i 10 minuter
  2. Hetta upp en stekpanna med olja och stek korvskivorna.
  3. Servera linserna med korven och toppa med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna

2018-06-20

Gott och lätt! Bytte paprikan mot strimlad pak choi som fick koka med linserna dom sista minutrarna:)

Rebecca

2017-09-21

Trevligt vardagsrecept.

Lovisa

2013-10-15

Speciell men mycket lovande rätt! Får familjen att våga testa på lite annat än potatis och pasta men kompenserar det med korv.

13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 hackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tärnad grön paprika
  • 800 g skalade tomater, 2 burkar
  • 2.5 dl vatten
  • 3 dl röda linser
  • 1 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
  • 1 msk sambal oelek
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 tsk olivolja
  • 4 skivade chorizo
  • 1 dl hackad persilja

Enkel linsgryta

Betyg (1-5):
3.76 (25 betyg)

Enkel gryta med röda linser, paprika och tomater som toppas med skivad chorizo och persilja. Lättlagad och god vardagsmiddag med kryddig korv och linser, mums!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök och vitlök i olja i en kastrull utan att de får färg. Lägg i paprika, tomater, vatten, sköljda linser, buljongtärning och smaka av med sambal och salt. Låt koka på svag värme i 10 minuter
  2. Hetta upp en stekpanna med olja och stek korvskivorna.
  3. Servera linserna med korven och toppa med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna

2018-06-20

Gott och lätt! Bytte paprikan mot strimlad pak choi som fick koka med linserna dom sista minutrarna:)

Rebecca

2017-09-21

Trevligt vardagsrecept.

Lovisa

2013-10-15

Speciell men mycket lovande rätt! Får familjen att våga testa på lite annat än potatis och pasta men kompenserar det med korv.