Enkel lasagne

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.22 (50 betyg)

Den här lasagnen är busenkel att göra och är perfekt att laga tillsammans med barnen. Låt köttfärsen få sällskap av färdig tomatsoppa och riven ost mellan färska lasagneplattor, servera med rivna morötter.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk smör
  • 1 liter Kelda tomatsoppa, 2 förpackningar
  • 250 g färsk pasta
  • 200 g riven ost
  • Till servering:
  • morötter

Gör så här

  1. Stek nötfärsen i smör i en het stekpanna. Stek under omrörning tills all färs är brun.
  2. Häll lite av tomatsoppan i botten på en ugnsform. Lägg på 2 färska pastaplattor. Bred ut hälften av köttfärsen ovanpå.
  3. Häll på mer soppa. Lägg på 2 pastaplattor till och resten av köttfärsen och mer soppa.
  4. Lägg på de sista pastaplattorna (lager 3). Häll i resten av soppan och strö över 200 g riven ost.
  5. Ställ formen i mitten av ugnen ca 30 min. Servera med rivna morötter

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mattias

2020-03-07

Mitt barn undrar två saker: 1) Ska inte köttfärsen saltas och peppras? 2) Hur länge ska lasagnen vara inne i ugnen på 200 grader?

Liknande recept

Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk smör
  • 1 liter Kelda tomatsoppa, 2 förpackningar
  • 250 g färsk pasta
  • 200 g riven ost
  • Till servering:
  • morötter

Enkel lasagne

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.22 (50 betyg)

Den här lasagnen är busenkel att göra och är perfekt att laga tillsammans med barnen. Låt köttfärsen få sällskap av färdig tomatsoppa och riven ost mellan färska lasagneplattor, servera med rivna morötter.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek nötfärsen i smör i en het stekpanna. Stek under omrörning tills all färs är brun.
  2. Häll lite av tomatsoppan i botten på en ugnsform. Lägg på 2 färska pastaplattor. Bred ut hälften av köttfärsen ovanpå.
  3. Häll på mer soppa. Lägg på 2 pastaplattor till och resten av köttfärsen och mer soppa.
  4. Lägg på de sista pastaplattorna (lager 3). Häll i resten av soppan och strö över 200 g riven ost.
  5. Ställ formen i mitten av ugnen ca 30 min. Servera med rivna morötter

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mattias

2020-03-07

Mitt barn undrar två saker: 1) Ska inte köttfärsen saltas och peppras? 2) Hur länge ska lasagnen vara inne i ugnen på 200 grader?

Liknande recept

Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)