Enkel julpaté

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.75 (4 betyg)

Servera denna supergoda paté med bacon, leverpastej och köttfärs till jul så gör du helt klart succé. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 25 min + 1 tim i ugnen + tid att kallna
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 280 g bacon, tärnat
  • 1 gul lök, hackad
  • 200 g bredbar leverpastej
  • 2 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 500 g nötfärs
  • Till servering
  • cornichon
  • cumberlandsås

Gör så här

  1. Stek baconet knaprigt. Lägg lök, leverpastej, ägg, grädde, tomatpuré, mjöl, timjan, salt och peppar i matberedare monterad med kniv.
  2. Tillsätt färsen och mixa tills allt blandats. Rör ner baconet. Fördela smeten i en brödform, ca 1 ½ liter.
  3. Tryck till smeten så att den fyller ut hela formen. Täck med aluminiumfolie och grädda mitt i ugnen ca 1 tim.
  4. Låt svalna i formen och ställ i kylen att kallna helt. Skär upp och servera med cornichons och cumberlandsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Julskinka med frörock

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Tre påsksnittar

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Italienska hattar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rostbiff med ättiksgurka och kapris

Betyg
Betyg
(5)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 280 g bacon, tärnat
  • 1 gul lök, hackad
  • 200 g bredbar leverpastej
  • 2 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 500 g nötfärs
  • Till servering
  • cornichon
  • cumberlandsås

Enkel julpaté

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.75 (4 betyg)

Servera denna supergoda paté med bacon, leverpastej och köttfärs till jul så gör du helt klart succé. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 25 min + 1 tim i ugnen + tid att kallna
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek baconet knaprigt. Lägg lök, leverpastej, ägg, grädde, tomatpuré, mjöl, timjan, salt och peppar i matberedare monterad med kniv.
  2. Tillsätt färsen och mixa tills allt blandats. Rör ner baconet. Fördela smeten i en brödform, ca 1 ½ liter.
  3. Tryck till smeten så att den fyller ut hela formen. Täck med aluminiumfolie och grädda mitt i ugnen ca 1 tim.
  4. Låt svalna i formen och ställ i kylen att kallna helt. Skär upp och servera med cornichons och cumberlandsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Julskinka med frörock

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Tre påsksnittar

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Italienska hattar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rostbiff med ättiksgurka och kapris

Betyg
Betyg
(5)