Enkel chokladtårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.73 (33 betyg)

Krämig chokladtårta med glasyr, färska fikon och vispad grädde. Enkel att baka och perfekt att förbereda innan och låta stå redo i kylen.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g mörk choklad
  • 250 g smör
  • 6 ägg
  • 2.75 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • smör och 2 msk kakao till formen
  • Chokladglasyr
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 3 msk flytande honung
  • Till servering
  • vispad grädde, färska fikon eller hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke. Smält smöret och häll det heta smöret över chokladen. Rör om tills all choklad har smält.
  2. Vispa ägg och socker tills det är vitt och fluffigt. Vänd ner den smälta chokladen och sikta i vetemjölet. Rör försiktigt till en smet.
  3. Smöra en form med löstagbara kanter, 26 cm i diameter, och skaka om kakao så den täcker ordentligt. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 35 min. Kakan ska vara lite kladdig i mitten när du tar ut den. Låt kallna.

Chokladglasyr:

  1. Lägg chokladen i en bunke. Smält smöret och häll det över chokladen. Blanda ner honungen och rör till en jämn glasyr. Låt stelna till bredbar konsistens och bred sedan ut den på kakan.
  2. Servera med lättvispad grädde och färska fikon eller hallon.

Tips

Fördela smeten i två små formar (ca 18 cm i diameter). Lägg glasyr mellan kakorna och ovanpå när de kallnat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt-Mari

2016-04-27

Den kakan var god, smalt som en mörk chokladpralin i munnen. Mums till kaffet!

Anna

2016-01-10

Det här var något alldeles überspeciellt i chokladupplevelse!

Liknande recept

Spara recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Cupcakespindlar till halloween

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Citrusflarn

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Snabba browniebitar med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(22)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 250 g mörk choklad
  • 250 g smör
  • 6 ägg
  • 2.75 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • smör och 2 msk kakao till formen
  • Chokladglasyr
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 3 msk flytande honung
  • Till servering
  • vispad grädde, färska fikon eller hallon

Enkel chokladtårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.73 (33 betyg)

Krämig chokladtårta med glasyr, färska fikon och vispad grädde. Enkel att baka och perfekt att förbereda innan och låta stå redo i kylen.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke. Smält smöret och häll det heta smöret över chokladen. Rör om tills all choklad har smält.
  2. Vispa ägg och socker tills det är vitt och fluffigt. Vänd ner den smälta chokladen och sikta i vetemjölet. Rör försiktigt till en smet.
  3. Smöra en form med löstagbara kanter, 26 cm i diameter, och skaka om kakao så den täcker ordentligt. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 35 min. Kakan ska vara lite kladdig i mitten när du tar ut den. Låt kallna.

Chokladglasyr:

  1. Lägg chokladen i en bunke. Smält smöret och häll det över chokladen. Blanda ner honungen och rör till en jämn glasyr. Låt stelna till bredbar konsistens och bred sedan ut den på kakan.
  2. Servera med lättvispad grädde och färska fikon eller hallon.

Tips

Fördela smeten i två små formar (ca 18 cm i diameter). Lägg glasyr mellan kakorna och ovanpå när de kallnat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt-Mari

2016-04-27

Den kakan var god, smalt som en mörk chokladpralin i munnen. Mums till kaffet!

Anna

2016-01-10

Det här var något alldeles überspeciellt i chokladupplevelse!

Liknande recept

Spara recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Cupcakespindlar till halloween

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Citrusflarn

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Snabba browniebitar med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(22)