Enkel chokladmousse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.86 (7 betyg)

Enkel chokladmousse med en touch av apelsin och toppad med färgglatt naturgodis. Superenkel att göra och supersmart att ha på vänt i kylskåpet!

8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 4 ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 dl naturgodis

Gör så här

  1. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en kastrull med smöret. Smält på låg värme under konstant omrörning tills chokladen smält. Tillsätt apelsinskalet.
  2. Separera äggvitor och gulor i två bunkar. Vispa äggvitan fluffig men inte för hård (då kan moussen gryna sig). Vispa gulorna med sockret lätt fluffigt.
  3. Häll ner chokladen under omrörning i äggulevispet. Vänd varsamt ner äggvitan. Häll upp i serveringsglas och ställ in i kylen minst 30 min. Toppa med färgglada naturgodisar

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jan

2016-11-20

Jättegod och enkel att göra

Liknande recept

Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Marängtårta med choklad

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Bananchips och honungstryffel

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Banankaka med choklad och nötter

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Hasselnötsformar

Betyg
Betyg
(0)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 200 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 4 ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 dl naturgodis

Enkel chokladmousse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.86 (7 betyg)

Enkel chokladmousse med en touch av apelsin och toppad med färgglatt naturgodis. Superenkel att göra och supersmart att ha på vänt i kylskåpet!

8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en kastrull med smöret. Smält på låg värme under konstant omrörning tills chokladen smält. Tillsätt apelsinskalet.
  2. Separera äggvitor och gulor i två bunkar. Vispa äggvitan fluffig men inte för hård (då kan moussen gryna sig). Vispa gulorna med sockret lätt fluffigt.
  3. Häll ner chokladen under omrörning i äggulevispet. Vänd varsamt ner äggvitan. Häll upp i serveringsglas och ställ in i kylen minst 30 min. Toppa med färgglada naturgodisar

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jan

2016-11-20

Jättegod och enkel att göra

Liknande recept

Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Marängtårta med choklad

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Bananchips och honungstryffel

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Banankaka med choklad och nötter

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Hasselnötsformar

Betyg
Betyg
(0)