Enkel äppelkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.67 (18 betyg)

Om du har brådis är den här äppelkakan det perfekta valet. Snabblagad, kaneldoftande och omtyckt av alla!

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 urkärnade, grovrivna äpplen
  • 2 dl ströbröd
  • 1 dl råströsocker
  • 3 msk smör
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 dl vatten
  • Garnering:
  • 0.5 lime, rivet skal

Gör så här

  1. Varva äpplen, ströbröd, och socker i en smord ugnssäker form, börja och sluta med ströbröd. Fördela fettet i små klickar ovanpå, pudra över kanelen och häll över vattnet. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter 200°.

Servering

Servera med vaniljglass och rivet limeskal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Amerikanska pannkakor med lemon curd

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Äppelkaka med kardemumma

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Mandelris med fruktsallad och romlag

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(23)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 6 urkärnade, grovrivna äpplen
  • 2 dl ströbröd
  • 1 dl råströsocker
  • 3 msk smör
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 dl vatten
  • Garnering:
  • 0.5 lime, rivet skal

Enkel äppelkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.67 (18 betyg)

Om du har brådis är den här äppelkakan det perfekta valet. Snabblagad, kaneldoftande och omtyckt av alla!

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Varva äpplen, ströbröd, och socker i en smord ugnssäker form, börja och sluta med ströbröd. Fördela fettet i små klickar ovanpå, pudra över kanelen och häll över vattnet. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter 200°.

Servering

Servera med vaniljglass och rivet limeskal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Amerikanska pannkakor med lemon curd

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Äppelkaka med kardemumma

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Mandelris med fruktsallad och romlag

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(23)