Empanadas med tacokrydda

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (2 betyg)

Härliga knyten fyllda med taco-kryddad köttfärs och hackade ägg.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 6.5 dl vetemjöl special fullkorn
  • 1 tsk salt, gärna flingsalt
  • Fyllning:
  • 400 g nötfärs
  • 1 msk smör
  • 30 g tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 3 kokta, hackade ägg
  • Pensling:
  • 1 uppvispat ägg

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Jäs ca 30 minuter.
  2. Bryn nötfärs i fettet i en stekpanna. Rör ner taco spice-mix och vatten och låt det koka ihop enligt anvisning förpackningen.
  3. Dela degen i 12 bitar och kavla ut till rundlar, ca 15 cm i diameter. Fördela färsröran och ägghacket på ena halvan, pensla runt kanterna med uppvispat ägg och vik över den andra halvan. Nyp ihop kanterna till en vacker kant och lägg på två plåtar.
  4. Jäs ca 15 minuter. Värm ugnen till 200º. Pensla med ägg och grädda 15-20 minuter.

Tips

  1. Bra som utflyktsmacka eller mellanmål, gärna med tomatsalsa, majs och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fläskfärsbiffar med sötsyrlig nudelsallad

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Fläskkarréspett med wokad rissallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Honungsstekt fläskfilé med grönsaksragu

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rostad sötpotatis och biffsallad

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Empanadas

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köfte i tomatsås

Betyg
Betyg
(7)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 6.5 dl vetemjöl special fullkorn
  • 1 tsk salt, gärna flingsalt
  • Fyllning:
  • 400 g nötfärs
  • 1 msk smör
  • 30 g tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 3 kokta, hackade ägg
  • Pensling:
  • 1 uppvispat ägg

Empanadas med tacokrydda

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (2 betyg)

Härliga knyten fyllda med taco-kryddad köttfärs och hackade ägg.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Jäs ca 30 minuter.
  2. Bryn nötfärs i fettet i en stekpanna. Rör ner taco spice-mix och vatten och låt det koka ihop enligt anvisning förpackningen.
  3. Dela degen i 12 bitar och kavla ut till rundlar, ca 15 cm i diameter. Fördela färsröran och ägghacket på ena halvan, pensla runt kanterna med uppvispat ägg och vik över den andra halvan. Nyp ihop kanterna till en vacker kant och lägg på två plåtar.
  4. Jäs ca 15 minuter. Värm ugnen till 200º. Pensla med ägg och grädda 15-20 minuter.

Tips

  1. Bra som utflyktsmacka eller mellanmål, gärna med tomatsalsa, majs och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fläskfärsbiffar med sötsyrlig nudelsallad

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Fläskkarréspett med wokad rissallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Honungsstekt fläskfilé med grönsaksragu

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rostad sötpotatis och biffsallad

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Empanadas

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köfte i tomatsås

Betyg
Betyg
(7)