För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Empanadas med tacokrydda

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Härliga knyten fyllda med taco-kryddad köttfärs och hackade ägg.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 6.5 dl vetemjöl special fullkorn
  • 1 tsk salt, gärna flingsalt
  • Fyllning:
  • 400 g nötfärs
  • 1 msk smör
  • 30 g tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 3 kokta, hackade ägg
  • Pensling:
  • 1 uppvispat ägg

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Jäs ca 30 minuter.
  2. Bryn nötfärs i fettet i en stekpanna. Rör ner taco spice-mix och vatten och låt det koka ihop enligt anvisning förpackningen.
  3. Dela degen i 12 bitar och kavla ut till rundlar, ca 15 cm i diameter. Fördela färsröran och ägghacket på ena halvan, pensla runt kanterna med uppvispat ägg och vik över den andra halvan. Nyp ihop kanterna till en vacker kant och lägg på två plåtar.
  4. Jäs ca 15 minuter. Värm ugnen till 200º. Pensla med ägg och grädda 15-20 minuter.

Tips

  1. Bra som utflyktsmacka eller mellanmål, gärna med tomatsalsa, majs och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttbullar med parmaskinka

(0)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Rostbiff med currypotatissallad

(8)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(9)

Rosépepparfilé

(44)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(6)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Köttbullar med chèvre

(0)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 6.5 dl vetemjöl special fullkorn
  • 1 tsk salt, gärna flingsalt
  • Fyllning:
  • 400 g nötfärs
  • 1 msk smör
  • 30 g tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 3 kokta, hackade ägg
  • Pensling:
  • 1 uppvispat ägg

Empanadas med tacokrydda

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Härliga knyten fyllda med taco-kryddad köttfärs och hackade ägg.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Jäs ca 30 minuter.
  2. Bryn nötfärs i fettet i en stekpanna. Rör ner taco spice-mix och vatten och låt det koka ihop enligt anvisning förpackningen.
  3. Dela degen i 12 bitar och kavla ut till rundlar, ca 15 cm i diameter. Fördela färsröran och ägghacket på ena halvan, pensla runt kanterna med uppvispat ägg och vik över den andra halvan. Nyp ihop kanterna till en vacker kant och lägg på två plåtar.
  4. Jäs ca 15 minuter. Värm ugnen till 200º. Pensla med ägg och grädda 15-20 minuter.

Tips

  1. Bra som utflyktsmacka eller mellanmål, gärna med tomatsalsa, majs och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttbullar med parmaskinka

(0)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Rostbiff med currypotatissallad

(8)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(9)

Rosépepparfilé

(44)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(6)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Köttbullar med chèvre

(0)