Empanadas med tacokrydda

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (2 betyg)

Härliga knyten fyllda med taco-kryddad köttfärs och hackade ägg.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 6.5 dl vetemjöl special fullkorn
  • 1 tsk salt, gärna flingsalt
  • Fyllning:
  • 400 g nötfärs
  • 1 msk smör
  • 30 g tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 3 kokta, hackade ägg
  • Pensling:
  • 1 uppvispat ägg

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Jäs ca 30 minuter.
  2. Bryn nötfärs i fettet i en stekpanna. Rör ner taco spice-mix och vatten och låt det koka ihop enligt anvisning förpackningen.
  3. Dela degen i 12 bitar och kavla ut till rundlar, ca 15 cm i diameter. Fördela färsröran och ägghacket på ena halvan, pensla runt kanterna med uppvispat ägg och vik över den andra halvan. Nyp ihop kanterna till en vacker kant och lägg på två plåtar.
  4. Jäs ca 15 minuter. Värm ugnen till 200º. Pensla med ägg och grädda 15-20 minuter.

Tips

  1. Bra som utflyktsmacka eller mellanmål, gärna med tomatsalsa, majs och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chilibiff-wrap

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Köttbullar med parmaskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 6.5 dl vetemjöl special fullkorn
  • 1 tsk salt, gärna flingsalt
  • Fyllning:
  • 400 g nötfärs
  • 1 msk smör
  • 30 g tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 3 kokta, hackade ägg
  • Pensling:
  • 1 uppvispat ägg

Empanadas med tacokrydda

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (2 betyg)

Härliga knyten fyllda med taco-kryddad köttfärs och hackade ägg.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Jäs ca 30 minuter.
  2. Bryn nötfärs i fettet i en stekpanna. Rör ner taco spice-mix och vatten och låt det koka ihop enligt anvisning förpackningen.
  3. Dela degen i 12 bitar och kavla ut till rundlar, ca 15 cm i diameter. Fördela färsröran och ägghacket på ena halvan, pensla runt kanterna med uppvispat ägg och vik över den andra halvan. Nyp ihop kanterna till en vacker kant och lägg på två plåtar.
  4. Jäs ca 15 minuter. Värm ugnen till 200º. Pensla med ägg och grädda 15-20 minuter.

Tips

  1. Bra som utflyktsmacka eller mellanmål, gärna med tomatsalsa, majs och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chilibiff-wrap

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Köttbullar med parmaskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)