Empanadas

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.23 (22 betyg)

Små piroger som är perfekta att värma på i micron.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 dl vetemjöl
  • 2.5 dl vatten
  • 1 ägg
  • 60 g rumstempererat smör
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 1.5 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 urkärnad, hackad paprika
  • 1 hackad gul lök
  • 300 g nötfärs
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk spiskummin
  • 1 dl russin (gärna gula)
  • 2 hackade hårdkokta ägg
  • 1.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • gräddfil och valfri salsa

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt. Vispa vatten, ägg och smör. Rör ner det i mjölblandningen och knåda till en smidig deg, 5 minuter. Platta ut degen till en platta, linda in i plastfolie och lägg i kylen 30 minuter.
  2. Hetta upp smör och olivolja, bryn paprika och lök mjuk. Tillsätt köttfärsen och bryn den. Tillsätt kajennpeppar, paprikapulver, spiskummin, russin och ägg. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ta ut degen och låt den vila cirka 15 minuter i rumstemperatur. Dela degen i två delar och kavla ut till två stora plattor, cirka 3 millimeter tjocka. Ta ut 10 centimeter stora rundlar med till exempel ett kaffefat som mått. Kavla rundlarna något tunnare.
  4. Lägg cirka två matskedar fyllning i mitten på varje rundel. Vik dem dubbla till halvmånar och tryck ihop kanterna med en gaffel. Pensla med ägg och grädda cirka 10 minuter tills de får vacker färg. Servera genast eller värm i mikro.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2015-04-11

Ska man smälta smöret?

Alfred

2014-12-01

Ya-poh empanadas.AB Coop Forum Varberg

Zuzu

2014-10-24

Underbart gott recept! Jag undrar bara kan man frysa de efter att de gräddats. Med tanke på kokta ägg osv i fyllningen? Eller kanske innan gräddningen? Tacksam för svar

Checkbox Coop

2013-11-06

@Clemens,Det ska vara 2,5 dl vatten och 1,5 msk smör.

Clemens

2013-11-05

Hur mycket vatten? :)

sebastian

2012-11-02

mjau

Liknande recept

Spara recept

Nacho bonanza

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Taco med röda linser

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Lammrack med mandel och vitlök

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Calzonepizza med tacokryddad färs

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pizza med gorgonzola, salami och grönsaker

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Nacho de lux med pulled pork

Betyg
Betyg
(12)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 10 dl vetemjöl
  • 2.5 dl vatten
  • 1 ägg
  • 60 g rumstempererat smör
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 1.5 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 urkärnad, hackad paprika
  • 1 hackad gul lök
  • 300 g nötfärs
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk spiskummin
  • 1 dl russin (gärna gula)
  • 2 hackade hårdkokta ägg
  • 1.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • gräddfil och valfri salsa

Empanadas

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.23 (22 betyg)

Små piroger som är perfekta att värma på i micron.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt. Vispa vatten, ägg och smör. Rör ner det i mjölblandningen och knåda till en smidig deg, 5 minuter. Platta ut degen till en platta, linda in i plastfolie och lägg i kylen 30 minuter.
  2. Hetta upp smör och olivolja, bryn paprika och lök mjuk. Tillsätt köttfärsen och bryn den. Tillsätt kajennpeppar, paprikapulver, spiskummin, russin och ägg. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ta ut degen och låt den vila cirka 15 minuter i rumstemperatur. Dela degen i två delar och kavla ut till två stora plattor, cirka 3 millimeter tjocka. Ta ut 10 centimeter stora rundlar med till exempel ett kaffefat som mått. Kavla rundlarna något tunnare.
  4. Lägg cirka två matskedar fyllning i mitten på varje rundel. Vik dem dubbla till halvmånar och tryck ihop kanterna med en gaffel. Pensla med ägg och grädda cirka 10 minuter tills de får vacker färg. Servera genast eller värm i mikro.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2015-04-11

Ska man smälta smöret?

Alfred

2014-12-01

Ya-poh empanadas.AB Coop Forum Varberg

Zuzu

2014-10-24

Underbart gott recept! Jag undrar bara kan man frysa de efter att de gräddats. Med tanke på kokta ägg osv i fyllningen? Eller kanske innan gräddningen? Tacksam för svar

Checkbox Coop

2013-11-06

@Clemens,Det ska vara 2,5 dl vatten och 1,5 msk smör.

Clemens

2013-11-05

Hur mycket vatten? :)

sebastian

2012-11-02

mjau

Liknande recept

Spara recept

Nacho bonanza

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Taco med röda linser

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Lammrack med mandel och vitlök

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Calzonepizza med tacokryddad färs

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pizza med gorgonzola, salami och grönsaker

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Nacho de lux med pulled pork

Betyg
Betyg
(12)