Empanadas

Betyg (1-5):
3.15 (20 betyg)

Små piroger som är perfekta att värma på i micron.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 10 dl vetemjöl
  • 2.5 dl vatten
  • 1 ägg
  • 60 g rumstempererat smör
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • Fyllning:
  • 1.5 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 urkärnad, hackad paprika
  • 1 hackad gul lök
  • 300 g nötfärs
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk spiskummin
  • 1 dl russin (gärna gula)
  • 2 hackade hårdkokta ägg
  • 1.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Till servering:
  • gräddfil och valfri salsa

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt. Vispa vatten, ägg och smör. Rör ner det i mjölblandningen och knåda till en smidig deg, 5 minuter. Platta ut degen till en platta, linda in i plastfolie och lägg i kylen 30 minuter.
  2. Hetta upp smör och olivolja, bryn paprika och lök mjuk. Tillsätt köttfärsen och bryn den. Tillsätt kajennpeppar, paprikapulver, spiskummin, russin och ägg. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ta ut degen och låt den vila cirka 15 minuter i rumstemperatur. Dela degen i två delar och kavla ut till två stora plattor, cirka 3 millimeter tjocka. Ta ut 10 centimeter stora rundlar med till exempel ett kaffefat som mått. Kavla rundlarna något tunnare.
  4. Lägg cirka två matskedar fyllning i mitten på varje rundel. Vik dem dubbla till halvmånar och tryck ihop kanterna med en gaffel. Pensla med ägg och grädda cirka 10 minuter tills de får vacker färg. Servera genast eller värm i mikro.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2015-04-11

Ska man smälta smöret?

Alfred

2014-12-01

Ya-poh empanadas.AB Coop Forum Varberg

Zuzu

2014-10-24

Underbart gott recept! Jag undrar bara kan man frysa de efter att de gräddats. Med tanke på kokta ägg osv i fyllningen? Eller kanske innan gräddningen? Tacksam för svar

Britta/webbredaktionen

2013-11-06

@Clemens,Det ska vara 2,5 dl vatten och 1,5 msk smör.

Clemens

2013-11-05

Hur mycket vatten? :)

sebastian

2012-11-02

mjau

Liknande recept

Risfyllda grönsaker

(0)

Laxtaco

(9)

Fish tacos deluxe

(32)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Gröna vegobollar - Lotta Lundgren

(1)

Räksallad med japansk dressing

(90)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 10 dl vetemjöl
  • 2.5 dl vatten
  • 1 ägg
  • 60 g rumstempererat smör
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • Fyllning:
  • 1.5 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 urkärnad, hackad paprika
  • 1 hackad gul lök
  • 300 g nötfärs
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk spiskummin
  • 1 dl russin (gärna gula)
  • 2 hackade hårdkokta ägg
  • 1.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Till servering:
  • gräddfil och valfri salsa

Empanadas

Betyg (1-5):
3.15 (20 betyg)

Små piroger som är perfekta att värma på i micron.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt. Vispa vatten, ägg och smör. Rör ner det i mjölblandningen och knåda till en smidig deg, 5 minuter. Platta ut degen till en platta, linda in i plastfolie och lägg i kylen 30 minuter.
  2. Hetta upp smör och olivolja, bryn paprika och lök mjuk. Tillsätt köttfärsen och bryn den. Tillsätt kajennpeppar, paprikapulver, spiskummin, russin och ägg. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ta ut degen och låt den vila cirka 15 minuter i rumstemperatur. Dela degen i två delar och kavla ut till två stora plattor, cirka 3 millimeter tjocka. Ta ut 10 centimeter stora rundlar med till exempel ett kaffefat som mått. Kavla rundlarna något tunnare.
  4. Lägg cirka två matskedar fyllning i mitten på varje rundel. Vik dem dubbla till halvmånar och tryck ihop kanterna med en gaffel. Pensla med ägg och grädda cirka 10 minuter tills de får vacker färg. Servera genast eller värm i mikro.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2015-04-11

Ska man smälta smöret?

Alfred

2014-12-01

Ya-poh empanadas.AB Coop Forum Varberg

Zuzu

2014-10-24

Underbart gott recept! Jag undrar bara kan man frysa de efter att de gräddats. Med tanke på kokta ägg osv i fyllningen? Eller kanske innan gräddningen? Tacksam för svar

Britta/webbredaktionen

2013-11-06

@Clemens,Det ska vara 2,5 dl vatten och 1,5 msk smör.

Clemens

2013-11-05

Hur mycket vatten? :)

sebastian

2012-11-02

mjau

Liknande recept

Risfyllda grönsaker

(0)

Laxtaco

(9)

Fish tacos deluxe

(32)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Gröna vegobollar - Lotta Lundgren

(1)

Räksallad med japansk dressing

(90)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies