
Egen brunsås
Betyg (1-5):
Gör din egna klassiska gräddiga brunsås. Så gott att servera till köttbullar eller köttfärslimpa tillsammans med kokt potatis och en sked lingonsylt.
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 4 dl vätska (steksky, buljong, vatten)
- 0.5 köttbuljongtärning eller grönsaksbuljong
- 2 msk grädde
- 1 tsk kinesisk soja
- salt och peppar
Gör så här
- Bryn smöret i en kastrull, ta den från värmen och rör ner mjölet.
- Om vätskan är kall eller ljummen, tillsätt allt på en gång och rör tills det kokar upp.
- Är vätskan varm, späd lite i sänder, rör om och koka upp mellan varje spädning. Koka såsen 3-5 minuter.
- Smaksätt med grädde och soja och ev lite salt och nymalen peppar.
Liknande recept
Egen brunsås
Betyg (1-5):
Gör din egna klassiska gräddiga brunsås. Så gott att servera till köttbullar eller köttfärslimpa tillsammans med kokt potatis och en sked lingonsylt.
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Bryn smöret i en kastrull, ta den från värmen och rör ner mjölet.
- Om vätskan är kall eller ljummen, tillsätt allt på en gång och rör tills det kokar upp.
- Är vätskan varm, späd lite i sänder, rör om och koka upp mellan varje spädning. Koka såsen 3-5 minuter.
- Smaksätt med grädde och soja och ev lite salt och nymalen peppar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!