Ebbas plommonmarmelad

Betyg (1-5):
3.93 (14 betyg)

Hemgjord plommonmarmelad smakar ljuvligt på smörgåsen.

Tillagningstid: 50 minuter
1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 1.5 kg plommon
  • 5 dl socker per kg massa (500 g)
  • 1 tsk citronsyra
  • 2 dl pektin, 1 flaska
  • Smaksättning per kilo plommon:
  • 1.5 tsk kardemummakärnor eller 1 vaniljstång

Gör så här

  1. Lägg plommonen i kokande vatten tills skalet spricker. Ta upp plommonen, dra av skalen och kärna ur. Tillsätt citronsyra för att behålla färgen.
  2. Väg massan, tillsätt sockret.
  3. Bind in kardemummakärnorna i tubgas eller lägg dem i en sluten tesil. Lägg i vaniljstången hel och koka tills massan är simmig. Ta upp vaniljstången, klyv den och skrapa ur fröna i massan.
  4. Tillsätt pektin enligt anvisning på förpackningen. Häll upp på rena varma burkar. Låt svalna, paraffinera och förslut.

Tips

Om plommonen är svåra att kärna ur, räkna dem när de läggs i kastrullen, koka tills kärnorna lossnar och plocka ur rätt antal kärnor

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne

2013-09-08

Jag tog mald kardemumma i marmeladen och det blev mycket gott.

Liknande recept

Hallonsmoothie

(8)

Jordgubbssmoothie

(96)

Smoothie med mango och banan

(4)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(9)

Mango passion smoothie

(8)

Yoghurtbunke

(16)

Frasvåfflor

(123)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1.5 kg plommon
  • 5 dl socker per kg massa (500 g)
  • 1 tsk citronsyra
  • 2 dl pektin, 1 flaska
  • Smaksättning per kilo plommon:
  • 1.5 tsk kardemummakärnor eller 1 vaniljstång

Ebbas plommonmarmelad

Betyg (1-5):
3.93 (14 betyg)

Hemgjord plommonmarmelad smakar ljuvligt på smörgåsen.

Tillagningstid: 50 minuter
1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg plommonen i kokande vatten tills skalet spricker. Ta upp plommonen, dra av skalen och kärna ur. Tillsätt citronsyra för att behålla färgen.
  2. Väg massan, tillsätt sockret.
  3. Bind in kardemummakärnorna i tubgas eller lägg dem i en sluten tesil. Lägg i vaniljstången hel och koka tills massan är simmig. Ta upp vaniljstången, klyv den och skrapa ur fröna i massan.
  4. Tillsätt pektin enligt anvisning på förpackningen. Häll upp på rena varma burkar. Låt svalna, paraffinera och förslut.

Tips

Om plommonen är svåra att kärna ur, räkna dem när de läggs i kastrullen, koka tills kärnorna lossnar och plocka ur rätt antal kärnor

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne

2013-09-08

Jag tog mald kardemumma i marmeladen och det blev mycket gott.

Liknande recept

Hallonsmoothie

(8)

Jordgubbssmoothie

(96)

Smoothie med mango och banan

(4)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(9)

Mango passion smoothie

(8)

Yoghurtbunke

(16)

Frasvåfflor

(123)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies