
Dumplings med räkor, fläskkött och svamp
Betyg (1-5):
Smakrik, men inte för stark är den här kinesiska rätten. Degknyten fyllda med räkor och fläskkött kryddade med ingefära och vitlök.
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (20)
- 1 finstrimlad salladslök
- Dumplingsdeg:
- 2 dl mjöl
- 1 ägg
- 0.5 msk majsstärkelse
- 1 msk vatten
- 0.5 tsk salt
- Fyllning:
- 75 g skalade räkor
- 300 g fläskfärs
- 100 g vattenkastanjer
- 1 msk riven, färsk ingefära
- 2 vitlöksklyftor
- 4 tsk soja
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk sesamolja
- 10 champinjoner
- Buljong:
- 1.5 liter grönsaksbuljong
- Dippsås:
- 1 dl kinesisk soja
- 1 finhackad chili
- 2 tsk socker
- 2 lime, pressad saft
Gör så här
- Börja med dumplingsdegen. Kör mjöl, salt och ägg i en matberedare. Tillsätt så mycket vatten att degen börjar gå ihop till en boll. Arbeta degen så den känns smidig. Låt den ligga någon timme innan den kavlas ut. (Degen kan ersättas av färdiga won-ton-blad som finns att köpa i specialbutiker).
- Blanda snabbt samman räkor, fläskfärs och vattenkastanjer, ingefära, vitlök, soja, sambal oelek, sesamolja, salt och champinjoner i en matberedare.
- Kavla ut degen. Skär ut fyrkanter (cirka 6 x 6 centimeter) eller rundlar. Lägg cirka 1/2 matsked fyllning i mitten av varje platta. Blanda majsstärkelse och vatten, det fungerar som klister. Pensla det längs kanterna på varje platta. Vik över det ena hörnet till det motsatta så det blir en trekant/halvmåne. Vik sen de två andra hörnen mot varandra och pressa till. Tryck till öppningen så att fyllningen inte läcker ut.
- Koka upp buljongen. Lägg i knytena. Koka 5 minuter. Blanda ingredienserna till dippsåsen och häll upp i en skål.
- Häll upp dumplings och buljong i skålar och strö över lite salladslök.
Liknande recept
Dumplings med räkor, fläskkött och svamp
Betyg (1-5):
Smakrik, men inte för stark är den här kinesiska rätten. Degknyten fyllda med räkor och fläskkött kryddade med ingefära och vitlök.
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Börja med dumplingsdegen. Kör mjöl, salt och ägg i en matberedare. Tillsätt så mycket vatten att degen börjar gå ihop till en boll. Arbeta degen så den känns smidig. Låt den ligga någon timme innan den kavlas ut. (Degen kan ersättas av färdiga won-ton-blad som finns att köpa i specialbutiker).
- Blanda snabbt samman räkor, fläskfärs och vattenkastanjer, ingefära, vitlök, soja, sambal oelek, sesamolja, salt och champinjoner i en matberedare.
- Kavla ut degen. Skär ut fyrkanter (cirka 6 x 6 centimeter) eller rundlar. Lägg cirka 1/2 matsked fyllning i mitten av varje platta. Blanda majsstärkelse och vatten, det fungerar som klister. Pensla det längs kanterna på varje platta. Vik över det ena hörnet till det motsatta så det blir en trekant/halvmåne. Vik sen de två andra hörnen mot varandra och pressa till. Tryck till öppningen så att fyllningen inte läcker ut.
- Koka upp buljongen. Lägg i knytena. Koka 5 minuter. Blanda ingredienserna till dippsåsen och häll upp i en skål.
- Häll upp dumplings och buljong i skålar och strö över lite salladslök.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2016-10-10
Var svampen är? Den står till höger på diskbänken ;-) Skämt åsido, ta en generös näve svamp du gillar och hacka ned, trattkantareller, shitake, champinjoner eller annan efter eget val.
2015-12-29
Var är svampen?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Benny
2016-10-10
Var svampen är? Den står till höger på diskbänken ;-) Skämt åsido, ta en generös näve svamp du gillar och hacka ned, trattkantareller, shitake, champinjoner eller annan efter eget val.
svamp?
2015-12-29
Var är svampen?