För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Dragonpanerad torsk med örtsås

Betyg (1-5):
3.67 (6 betyg)

Hemgjorda frasiga fiskpinnar med kokt potatis och gräddfilssås. En familjefavorit!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 0.5 gurka
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 tsk honung
  • Panerad torsk
  • 400 g torsk
  • 2 dl ströbröd
  • 2 tsk torkad dragon
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 ägg
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk smör
  • Ägg- och gräddfilssås
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • 1 dl hackad dill eller annan ört

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skär fisken i mindre bitar och salta. Blanda ströbrödet med dragon och citronpeppar.
  2. Rulla fiskbitarna i lättvispat ägg och sedan i ströbrödsblandningen. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smör. Sänk till medelvärme och stek fiskarna till fin färg runt om. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Grovhacka äggen och blanda med gräddfil, lök och örter. Smaka av med salt och peppar. Skiva gurkan tunt, gärna med mandolin, och vänd runt med citronsaft, honung och salt.
  4. Servera fisken med potatis, gräddfilssås och gurka.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacogratäng - barnens bästa recept

(12)

Fiskgratäng med fetaost och dill

(13)

Fisksoppa med rotfrukter och pepparrot

(33)

Honey and mustard fisk i ugn

(13)

Ugnsbakad kolja med champinjoner

(37)

Laxburgare med tsatsiki

(10)

Fiskgryta med saffranscrème

(26)

Grillad makrill med kapriscitronette

(7)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 kg potatis
  • 0.5 gurka
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 tsk honung
  • Panerad torsk
  • 400 g torsk
  • 2 dl ströbröd
  • 2 tsk torkad dragon
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 ägg
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk smör
  • Ägg- och gräddfilssås
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • 1 dl hackad dill eller annan ört

Dragonpanerad torsk med örtsås

Betyg (1-5):
3.67 (6 betyg)

Hemgjorda frasiga fiskpinnar med kokt potatis och gräddfilssås. En familjefavorit!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skär fisken i mindre bitar och salta. Blanda ströbrödet med dragon och citronpeppar.
  2. Rulla fiskbitarna i lättvispat ägg och sedan i ströbrödsblandningen. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smör. Sänk till medelvärme och stek fiskarna till fin färg runt om. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Grovhacka äggen och blanda med gräddfil, lök och örter. Smaka av med salt och peppar. Skiva gurkan tunt, gärna med mandolin, och vänd runt med citronsaft, honung och salt.
  4. Servera fisken med potatis, gräddfilssås och gurka.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacogratäng - barnens bästa recept

(12)

Fiskgratäng med fetaost och dill

(13)

Fisksoppa med rotfrukter och pepparrot

(33)

Honey and mustard fisk i ugn

(13)

Ugnsbakad kolja med champinjoner

(37)

Laxburgare med tsatsiki

(10)

Fiskgryta med saffranscrème

(26)

Grillad makrill med kapriscitronette

(7)