Dragonpanerad torsk med örtsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Hemgjorda frasiga fiskpinnar med kokt potatis och gräddfilssås. En familjefavorit!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 0.5 gurka
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 tsk honung
  • Panerad torsk
  • 400 g torsk
  • 2 dl ströbröd
  • 2 tsk torkad dragon
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 ägg
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk smör
  • Ägg- och gräddfilssås
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • 1 dl hackad dill eller annan ört

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skär fisken i mindre bitar och salta. Blanda ströbrödet med dragon och citronpeppar.
  2. Rulla fiskbitarna i lättvispat ägg och sedan i ströbrödsblandningen. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smör. Sänk till medelvärme och stek fiskarna till fin färg runt om. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Grovhacka äggen och blanda med gräddfil, lök och örter. Smaka av med salt och peppar. Skiva gurkan tunt, gärna med mandolin, och vänd runt med citronsaft, honung och salt.
  4. Servera fisken med potatis, gräddfilssås och gurka.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofie

2021-01-02

God och enkel vardagsmat

Liknande recept

Spara recept

Klassisk strömmingslåda

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Våfflor med lax och rysk yoghurt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ugnsbakad fisk med kapris och tomater

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Ugnsbakad kolja med champinjoner

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Fiskgratäng med räkor och dill

Betyg
Betyg
(158)
Spara recept

Varmrökt lax med dillcrème

Betyg
Betyg
(1)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 kg potatis
  • 0.5 gurka
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 tsk honung
  • Panerad torsk
  • 400 g torsk
  • 2 dl ströbröd
  • 2 tsk torkad dragon
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 ägg
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk smör
  • Ägg- och gräddfilssås
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • 1 dl hackad dill eller annan ört

Dragonpanerad torsk med örtsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Hemgjorda frasiga fiskpinnar med kokt potatis och gräddfilssås. En familjefavorit!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skär fisken i mindre bitar och salta. Blanda ströbrödet med dragon och citronpeppar.
  2. Rulla fiskbitarna i lättvispat ägg och sedan i ströbrödsblandningen. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smör. Sänk till medelvärme och stek fiskarna till fin färg runt om. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Grovhacka äggen och blanda med gräddfil, lök och örter. Smaka av med salt och peppar. Skiva gurkan tunt, gärna med mandolin, och vänd runt med citronsaft, honung och salt.
  4. Servera fisken med potatis, gräddfilssås och gurka.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofie

2021-01-02

God och enkel vardagsmat

Liknande recept

Spara recept

Klassisk strömmingslåda

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Våfflor med lax och rysk yoghurt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ugnsbakad fisk med kapris och tomater

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Ugnsbakad kolja med champinjoner

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Fiskgratäng med räkor och dill

Betyg
Betyg
(158)
Spara recept

Varmrökt lax med dillcrème

Betyg
Betyg
(1)