För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Docentens dillpasta

Betyg (1-5):
4.11 (9 betyg)

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g färsk gnocchi
  • 200 g rimmat fläsk, ev lättrökt
  • 1.5 dl gröna urkärnade oliver
  • 3 dl grädde
  • 3 dl hackad dill
  • 1 msk svartpepparkorn
  • 4 äggulor
  • salt

Gör så här

  1. Sätt på en stor kastrull med saltat pastavatten. Strimla fläsket och grovhacka oliverna. Stek fläsket knaprigt i en het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Låt grädden koka ihop något i en större kastrull samtidigt som gnocchin kokar enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastavattnet, häll ner gnocchin i grädden och dra från värmen.
  3. Hacka dillen och mortla pepparkornen. Vänd ner fläsk, oliver, äggulor, dill och peppar i gnocchin. Rör om och smaka av med salt.

Tips

Går bra att använda vanlig pasta, t ex snäckor eller penne, istället för gnocchi.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pegah

2019-11-22

Fy så kass recept. Fläsket blev segt tyckte jag. Dillen passar inte alls.

Dan

2017-05-24

Mycket uppskattad av mina barn, 2,5 och 1år!

Cecilia

2016-08-16

God vardagsrätt som går snabbt att laga

Liknande recept

Långkok i ugn

(40)

Entrecôte med bearnaise och fyllda tomater

(4)

Grillad lättrökt kotlett och vitlöksbröd med persilja

(0)

Lammstek i ugn

(31)

Sydfranska lammfiléer

(51)

Asiatiska köttbullar

(9)

Långkokt högrev med kanel och spiskummin

(21)

Marinerad biff med papaya

(1)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g färsk gnocchi
  • 200 g rimmat fläsk, ev lättrökt
  • 1.5 dl gröna urkärnade oliver
  • 3 dl grädde
  • 3 dl hackad dill
  • 1 msk svartpepparkorn
  • 4 äggulor
  • salt

Docentens dillpasta

Betyg (1-5):
4.11 (9 betyg)

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt på en stor kastrull med saltat pastavatten. Strimla fläsket och grovhacka oliverna. Stek fläsket knaprigt i en het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Låt grädden koka ihop något i en större kastrull samtidigt som gnocchin kokar enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastavattnet, häll ner gnocchin i grädden och dra från värmen.
  3. Hacka dillen och mortla pepparkornen. Vänd ner fläsk, oliver, äggulor, dill och peppar i gnocchin. Rör om och smaka av med salt.

Tips

Går bra att använda vanlig pasta, t ex snäckor eller penne, istället för gnocchi.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pegah

2019-11-22

Fy så kass recept. Fläsket blev segt tyckte jag. Dillen passar inte alls.

Dan

2017-05-24

Mycket uppskattad av mina barn, 2,5 och 1år!

Cecilia

2016-08-16

God vardagsrätt som går snabbt att laga

Liknande recept

Långkok i ugn

(40)

Entrecôte med bearnaise och fyllda tomater

(4)

Grillad lättrökt kotlett och vitlöksbröd med persilja

(0)

Lammstek i ugn

(31)

Sydfranska lammfiléer

(51)

Asiatiska köttbullar

(9)

Långkokt högrev med kanel och spiskummin

(21)

Marinerad biff med papaya

(1)