Docentens dillpasta

Betyg (1-5):
4.5 (6 betyg)

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 500 g färsk gnocchi
  • 200 g rimmat fläsk, ev lättrökt
  • 1.5 dl gröna urkärnade oliver
  • 3 dl grädde
  • 3 dl hackad dill
  • 1 msk svartpepparkorn
  • 4 äggulor

Gör så här

  1. Sätt på en stor kastrull med saltat pastavatten. Strimla fläsket och grovhacka oliverna. Stek fläsket knaprigt i en het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Låt grädden koka ihop något i en större kastrull samtidigt som gnocchin kokar enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastavattnet, häll ner gnocchin i grädden och dra från värmen.
  3. Hacka dillen och mortla pepparkornen. Vänd ner fläsk, oliver, äggulor, dill och peppar i gnocchin. Rör om och smaka av med salt.

Tips

Går bra att använda vanlig pasta, t ex snäckor eller penne, istället för gnocchi.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Dan

2017-05-24

Mycket uppskattad av mina barn, 2,5 och 1år!

Cecilia

2016-08-16

God vardagsrätt som går snabbt att laga

Liknande recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära - Coop

(0)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa - Coop

(0)

Grekiskt långkok i ugn - Coop

(23)

Godaste köttbullarna - Coop

(0)

Frikadeller i currysås - Coop

(9)

Grillplanka med chimichurripotatissallad - Coop

(1)

Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos - Coop

(8)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan - Coop

(25)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 500 g färsk gnocchi
  • 200 g rimmat fläsk, ev lättrökt
  • 1.5 dl gröna urkärnade oliver
  • 3 dl grädde
  • 3 dl hackad dill
  • 1 msk svartpepparkorn
  • 4 äggulor

Docentens dillpasta

Betyg (1-5):
4.5 (6 betyg)

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt på en stor kastrull med saltat pastavatten. Strimla fläsket och grovhacka oliverna. Stek fläsket knaprigt i en het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Låt grädden koka ihop något i en större kastrull samtidigt som gnocchin kokar enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastavattnet, häll ner gnocchin i grädden och dra från värmen.
  3. Hacka dillen och mortla pepparkornen. Vänd ner fläsk, oliver, äggulor, dill och peppar i gnocchin. Rör om och smaka av med salt.

Tips

Går bra att använda vanlig pasta, t ex snäckor eller penne, istället för gnocchi.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Dan

2017-05-24

Mycket uppskattad av mina barn, 2,5 och 1år!

Cecilia

2016-08-16

God vardagsrätt som går snabbt att laga

Liknande recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära - Coop

(0)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa - Coop

(0)

Grekiskt långkok i ugn - Coop

(23)

Godaste köttbullarna - Coop

(0)

Frikadeller i currysås - Coop

(9)

Grillplanka med chimichurripotatissallad - Coop

(1)

Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos - Coop

(8)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan - Coop

(25)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies