Dinkelscones

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.38 (8 betyg)

Lite nyttigare scones med dinkelmjöl

Tillagningstid: 25 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:225º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 4 dl siktat dinkelmjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl havrekli
  • 0.5 dl linfrön
  • 0.5 dl torkade aprikoser, hackade
  • 2 ägg
  • 250 g kvarg naturell (10 %)
  • 3 dl mjölk
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop ägg, kvarg och mjölk.
  2. Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna. Klicka ut smeten med hjälp av två skedar i muffinsformar eller i en smord muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen 12–15 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2019-01-20

Supergoda!! Och lätta att göra även för någon som aldrig bakar annars. Jag tog mindre av aprikoserna, blir lite sött annars.

Liknande recept

Spara recept

Våfflor utan ägg

Betyg
Betyg
(117)
Spara recept

Pridefestival i glas

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Yoghurtbägare med hjortron

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kall kryddig yoghurtsoppa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Bröd med Kesella

Betyg
Betyg
(44)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 4 dl siktat dinkelmjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl havrekli
  • 0.5 dl linfrön
  • 0.5 dl torkade aprikoser, hackade
  • 2 ägg
  • 250 g kvarg naturell (10 %)
  • 3 dl mjölk
  • 1.5 tsk salt

Dinkelscones

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.38 (8 betyg)

Lite nyttigare scones med dinkelmjöl

Tillagningstid: 25 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:225º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop ägg, kvarg och mjölk.
  2. Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna. Klicka ut smeten med hjälp av två skedar i muffinsformar eller i en smord muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen 12–15 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2019-01-20

Supergoda!! Och lätta att göra även för någon som aldrig bakar annars. Jag tog mindre av aprikoserna, blir lite sött annars.

Liknande recept

Spara recept

Våfflor utan ägg

Betyg
Betyg
(117)
Spara recept

Pridefestival i glas

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Yoghurtbägare med hjortron

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kall kryddig yoghurtsoppa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Bröd med Kesella

Betyg
Betyg
(44)