Dinkelscones

Betyg (1-5):
3.29 (7 betyg)

Lite nyttigare scones med dinkelmjöl

Tillagningstid: 25 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:225º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 3 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 4 dl siktat dinkelmjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl havrekli
  • 0.5 dl linfrön
  • 0.5 dl torkade aprikoser, hackade
  • 2 ägg
  • 250 g kvarg naturell (10 %)
  • 3 dl mjölk
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop ägg, kvarg och mjölk.
  2. Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna. Klicka ut smeten med hjälp av två skedar i muffinsformar eller i en smord muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen 12–15 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2019-01-20

Supergoda!! Och lätta att göra även för någon som aldrig bakar annars. Jag tog mindre av aprikoserna, blir lite sött annars.

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Fillimpa med fikon, gula russin och valnötter

(21)

Siktkaka

(17)

Pridefestival i glas

(3)

Nässelscones

(3)

Morotssmoothie

(12)

Körsbärstrifle med kardemummaskorpor

(4)

Kall kryddig yoghurtsoppa

(3)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 4 dl siktat dinkelmjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl havrekli
  • 0.5 dl linfrön
  • 0.5 dl torkade aprikoser, hackade
  • 2 ägg
  • 250 g kvarg naturell (10 %)
  • 3 dl mjölk
  • 1.5 tsk salt

Dinkelscones

Betyg (1-5):
3.29 (7 betyg)

Lite nyttigare scones med dinkelmjöl

Tillagningstid: 25 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:225º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop ägg, kvarg och mjölk.
  2. Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna. Klicka ut smeten med hjälp av två skedar i muffinsformar eller i en smord muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen 12–15 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2019-01-20

Supergoda!! Och lätta att göra även för någon som aldrig bakar annars. Jag tog mindre av aprikoserna, blir lite sött annars.

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Fillimpa med fikon, gula russin och valnötter

(21)

Siktkaka

(17)

Pridefestival i glas

(3)

Nässelscones

(3)

Morotssmoothie

(12)

Körsbärstrifle med kardemummaskorpor

(4)

Kall kryddig yoghurtsoppa

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies